'Halkoyunları İl Birinciliği' Şemdinli'de Düzenlenecek

Hakkari'de spor salonu bulunmaması nedeniyle "Okullar ve Kulüpler Arası Halkoyunları İl Birinciliği" Yarışması Şemdinli ilçesinde düzenlenecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halkoyunları İl Temsilciliği'nin 2015 yılı faaliyet programında yer alan "Okullar ve Kulüpler Arası Halkoyunları İl Birinciliği" yarışması, 21-22 Şubat tarihleri arasında Şemdinli Spor Salonu'nda düzenlenecek.
Halkoyunları eğitmeni Mehmet Fehim Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede ilk defa okullar ve kulüpler arası yapılacak halkoyunları yarışması nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Önceki yıllarda halkoyunları yarışmalarının hep il merkezinde düzenlendiğini hatırlatan Yüce, şöyle konuştu:
"Bu yıl ilde salon şartları elverişsiz olduğu için il birinciliği yarışmaları Şemdinli'ye alındı. Bizde bu yıl halkoyunları yarışmasının ilçemizde yapılmasından dolayı çok mutluyuz. En azından burada bu işi yapan çocuklarımızın aileleri, bu tür faaliyetlerin nasıl olduğunu, nelerin yapıldığını görecek ve bu konuda çok mutluyuz. Ayrıca Hakkari ve diğer ilçelerden gelecek öğrenci ve eğitmen arkadaşlarımızı burada ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz."
İl Hakem Kurulu Başkanı Kemal Gündüz ise bu tür etkinliklerin çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu dile getirdi.
Amaçlarının kenti dışarıda en iyi şekilde temsil edecek ekipleri belirlemek olduğunu kaydeden Gündüz, "Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Bu yarışmanın şenlik havasında geçmesini temenni ediyor ve şimdiden tüm ekiplerimize başarılar diliyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile