Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü , Devlet Başkanı Beşşar Esed’e bağlı askerlerin düzenlediği operasyonlarda , güvenlik güçleri ve Şebbiha milislerinin ateş açması sonucu 250 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu . Muhalif Hama Devrimci Konseyi’nden yapılan açıklamada , “Taramseh’te bugün 220’den fazla insan öldü . Esed’e bağlı tanklar ile helikopterlerden yapılan saldırılar , Şebbiha milislerinin köye girmesi ve top ateşi sonucu öldüler . Şebbiha milisleri , bazı aileleri aleni bir şekilde kafalarına ateş ederek infaz etti” denildi . Taramseh’teki saldırılardan kaçan muhaliflerden Fadi Sameh , “Yerleşim birimlerinin etrafı Esed’e bağlı güçler ile sarıldı ve halkı öldürmeye başladılar . Bütün evler bombardımanda yıkıldı ve yakıldı . Her aileden insanlar öldürüldü . Elimizde çok sayıda katledilmiş kadın , erkek ve çocuklara ait isimler var . Cesetler bir camiye götürüldü” dedi .
Bir diğer muhalif örgüt Hama Devrimcileri Birliği’nden Ahmed adlı bir aktivist , 220’den fazla kişinin öldüğünü , 20 kişinin kimliklerini tespit edebildiklerini , 60 cesedi camiye taşıdıklarını kaydetti .
Ahmed , tarlalarda , evlerde ve nehirlerde çok sayıda ceset olduğunu , insanların bombardımandan kaçmaya çalışırlarken hayatlarını kaybettiklerini ifade etti .
Suriye Milli Konseyi de , Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil bir şekilde harekete geçmesini istedi . Suriye devlet televizyonu , Taramseh’teki çatışmalarda 3 askerin öldüğünü duyurdu . Haberde , Hama’da yaşanan kanlı olaylardan “silahlı terörist gruplar” sorumlu tutuldu . Bölgeye 1982 yılında Hafız Esed tarafından saldırılmış ve yaklaşık 20 bin kişi can vermişti .
Hama’da Yeni Katliam: En Az 250 Ölü
Suriye muhalefeti temsilcileri, bu gece Hama vilayetinin Taramseh kasabasında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu az 250 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.



















