Suriye ' nin başkenti Şam ' da bir tö ; rende yaptığı konuşmada Meşal , ' ( Dö ; rt yıl ö ; nce kaç ; ırılan İsrailli esir asker ) Gilad Şalit tek olmayacak . bü ; tü ; n mahkumlarımızı serbest bırakıncaya kadar dü ; şmanın asker ve subaylarını kaç ; ırmaya devam edeceğiz . Benim mesajım bu ' dedi .
TALEPLERİMİZDEN VAZGEÇ ; MEYECEĞİZ
Meşal , ' Arabuluculara sö ; ylü ; yorum : Mü ; zakerelere yeniden başlamaya hazırız , ama taleplerimizden vazgeç ; meyeceğiz . Şalit , İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu haklı taleplerimize yanıt vermeyi kabul ederse ö ; zgü ; r olacak ' diye konuştu . Meşal , konuşmasında ayrıca İsrail yö ; netimini bir kez daha , Hamas ile mahkum değişimini bozmakla suç ; ladı .
12 GÜ ; N SÜ ; RECEK YÜ ; RÜ ; YÜ ; Ş
Askerlerinin kaç ; ırılması konusunda oldukç ; a hassas olan İsrail ' de , Netanyahu ' nun Hamas ' la esir değişimi iç ; in anlaşmasını isteyen binlerce kişi dü ; n 12 gü ; n sü ; recek bir yü ; rü ; yü ; ş başlattı . Hamas , Şalit ' in teslim edilmesi karşılığında İsrail hapishanelerinde tutulan ve aralarında ü ; st dü ; zey ö ; rgü ; t yetkililerinin de bulunduğu yü ; zlerce Filistinli ' nin serbest bırakılmasını şart koşuyor . İsrail hü ; kü ; meti bu teklife soğuk bakarken , geç ; en dö ; rt yıllık sü ; re zarfında psikolojik olarak yıpranan İsrail halkı ise bu teklifin kabul edilmesini istiyor . Yapılan son ankete gö ; re , İsrail halkının yü ; zde 72 ' si Şalit ' in serbest kalması iç ; in yü ; zlerce militanın serbest kalmasına razı .
Meşal , İsrail askeri Gilad Şalit ' in serbest bırakılması amacıyla serbest bırakılması amacıyla , taleplerini karşılaması koşuluyla , İsrail ile dolaylı gö ; rü ; şmelere yeniden başlamaya hazır olduklarını sö ; yledi .
Hü ; rriyet
Hamas, İsrail'e gözdağı verdi
Hamas'ın Şam'da yaşayan siyasi büro şefi Halid Meşal, İsrail'e gözdağı verdi. Halid Meşal, "İsrail tüm Filistinli mahkumları serbest bırakana kadar İsrailli askerleri kaçırmaya devam edeceklerini" söyledi.



















