Hamileler Minoset kullanabilir mi?

Hamileler Minoset kullanabilir mi?

Hamilelik sürecinde kullanılan ilaçlar büyük önem taşır. Çünkü bazı ilaçlar hamileler için yan etkilere sebep olabilir. Peki hamileler Minoset kullanabilir mi? Hamilelikte Minoset kullanmak zararlı mı? İşte yanıtı…

Ağrı kesici denilince akla gelen birkaç ilaçtan biri olan minoset, günümüzde oldukça sık kullanılan bir ağrı kesicidir. Birçok kişi anlık olarak yaşadığı ağrıları gidermek için bu ilaca başvurmaktadır. Sık kullanılması hakkında birçok soru işareti de doğurmaktadır. İnsanlar minosetin tam olarak ne olduğunu, nasıl kullanıldığını, hamilelik sırasında kullanılma biçimi gibi soruları internet üzerinden araştırmaktadır. Peki hamileler Minoset kullanabilir mi? Hamilelikte Minoset kullanmak zararlı mı? Minoset ağrı kesicinin yan etkileri neler? Sizler için bu soruları yanıtladık

Minoset Ağrı Kesici İlacı Nedir?

Minoset ilacı 500 mg tabletleri vasıtasıyla vücudumuzda meydana gelen bakteri kaynaklı ateşlenme veyahut kronik ağrıların geçirilmesinde oldukça etkili bir ilaç türüdür. Sürekli olarak kullanıma uygun olmayan minoset genellikle baş ağrısı gibi devamlı gerçekleşmeyen rahatsızlıklarda etkili bir ilaç türüdür. Bir paket minoset ilacının içerisinde 20 adet 500 mg'lık tabletler bulunmaktadır.

Minoset Ağrı Kesici İlacı Hangi Durumlarda Kullanılır?

Minoset ağrı kesici ilacı çok şiddetli ve kritik olamayan ağrılarda kullanılan ve kullanıldığı zaman ağrının bulunduğu bölgedeki sinir uçlarının uyuşturarak kişiyi ağrıdan veyahut ateşten kurtarır. Yaklaşık dört saat boyunca kişiye ateş ve ağrıdan kurtaran minoset, dört saatin sonunda yavaş yavaş etkisini kaybeder.

Hamileler Minoset kullanabilir mi?

Minoset Ağrı Kesici İlacı Ne Zaman Kullanılır?

Minoset 500 mg tablet özellikle yemeklerden yarım saat sonra tüketildiği taktirde etkisini daha da arttırdığı bilinmektedir. Sürekli kullanıma uygun olmayan minoset ilacı, rahatsızlığın olduğu zamanlarda kullanılır. Çocuklarda ki kullanımı yetişkinlere göre farklılık gösteren minoset ağrı kesici ilacı, çocuklarda şu şekilde kullanılır:

Eğer çocuk 12 yaştan büyük ise günde en fazla 4 gram yani 8 adet 500 mg'lik tablet kullanılabilir.
Eğer çocuk 12 yaştan küçük ise günde en fazla 2 gram yani 4 adet 500 mg'lik tablet kullanabilir.

Minoset Ağrı Kesici İlacı Yan Etkileri Nelerdir?

El, ayak, yüz, bilek ve dudaklarda şişkinlik,
Deride kaşıntı
Deri de döküntü
Deri altında su toplaması
Deri üzerinde kızarıklık.

Hamileler Minoset kullanabilir mi?

Hamileler Minoset Ağrı Kesici İlacı Kullanabilir Mi?

Hamile kadınlar, hamilelik esnasında ilaç kullanımına dikkat etmelidir. Doktorlarının önerisi dışında herhangi, bir ilaç tüketimi olmamalıdır. Kullanılan yanlış ilaçlar hem anne hem de bebeğe zarar verebilir.

Minoset ilacı her ne kadar basit ateş ve ağrılarda kullanılsa da hamileler için kullanımı pek önerilmemektedir. Özellikle Minoset Plus ilacının hamileler tarafından kullanılması sakıncalı görülmektedir. Fakat doktorlar tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda zorunlu hallerde minoset ilacının kullanılmasına onay verilmektedir. Hamileliğin yanı sıra, Minoset Plus ilacı emziren anneler için de önerilmemektedir. Özellikle bebek ve annenin kendi sağlıkları için bu duruma azami derecede dikkat etmesi gerekmektedir. İçinde barındırdığı kafein sebebiyle anne sütüne karışabilen minoset ilacı, bebekte çeşitli problemelere sebebiyet vermektedir. Bu problemlerin başında bebekte görülen huzursuzluk ve uykusuzluk gibi negatif durumlar gelmektedir.

Hamileler Minoset kullanabilir mi sorusunun yanıtı uzmanlar tarafından bu şekilde açıklanmıştır.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile