Hamilton'a İstanbul hediyesi

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si unutulmazlar arasındaki yerini aldı.İstanbul Park'ta zafere koşan Red Bull pilotları Vettel ve Webber birbirine girdi, aradan sıyrılan İngiliz Lew...

 

Formula 1 Türkiye Grand Prix ' si unutulmazlar arasındaki yerini aldı . İstanbul Park ' ta zafere koşan Red Bull pilotları Vettel ve Webber birbirine girdi , aradan sıyrılan İngiliz Lewis damalı bayrağı ilk sırada geçti . Button , McLaren ' e dubleyi getirdi , sıralama turlarının galibi Webber ise üçüncülükle yetindi .

Formula 1 ' in 7 . ayağı Türkiye Grand Prix ' sinde Vodafone McLaren Mercedes ' in İngiliz pilotları ' duble ' yaparken Lewis Hamilton birinci , Jenson Button ikinci oldu .
58 tur üzerinden gerçekleştirilen koşuya pole pozisyonda başlayan Red Bull Racing ' in Avustralyalı sürücüsü Mark Webber 3 . lüğü elde etti . Koşuya damgasını , ilk iki sırada bulunurken birbirlerine çarpan Red Bull Racing ' dan Vettel ve Webber vurdu .

Formula 1 Türkiye Grand Prix ' sinin startı heyecanlı anlara sahne oldu . 3 . sıranın sahibi Sebastian Vettel atak yapıp Lewis Hamilton ' ı geçti . Ancak Hamilton daha sonra karşılık verip 2 . liği geri aldı . Yine birinci virajda Jenson Button ' ı geçerek 4 . lüğe yükselen Michael Schumacher , 12 . virajda Button ' a direnemedi ve başladığı 5 . sıraya indi . İlk turda sağ arka lastiği patlayan Sebastien Buemi ise pite girdi . İlk 4 sıra , ilk pit stop ' larda değişti . Başı çeken Webber ile Hamilton 16 . turda birlikte pite girdi . Webber , Hamilton ' ın önünde pitten 2 . sırada çıkarken , İngiliz pilot ancak 4 . lükle çıkabildi . Bu esnada pite girmeyen Jenson Button liderliği ele geçirirken , bu pilotun 17 . turda lastik değişimi için pite adım atmasıyla liderliği yeniden Webber elde etti . Bu turun ardından iki Red Bull pilotu Webber ile Vettel ilk ikiyi paylaştı . Arkalarında Vodafone McLaren Mercedes ' ten Hamilton ve Button yer aldı .
İstanbul Park ' ta ilk pes eden Jarno Trulli idi . Lotus Racing ' in İtalyan pilotu , 35 . turda arıza sebebiyle 9 . virajda aracını kenara çekmek zorunda kaldı . 36 . turda da pite giren Heikki Kovalainen ' in aracı garaja alındı ve Lotus Racing saf dışı kaldı . Yarışseverleri 4 tur sonra sürpriz bekliyordu . Red Bull Racing ' in Alman pilotu Sebastian Vettel hata yaparak , hem yarış dışı kaldı hem de takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber ' i liderlikten etti . Red Bull ' cular 1 . ve 2 . sırada giderken 40 . turda 12 . viraj öncesindeki düzlükte 2 . likteki Vettel , takım arkadaşını geçmek istedi . O an birbirine çarpan iki araç da pist dışına çıktı . Vettel ' in aracında büyük hasar oluşurken , Webber devam etti . Ancak lider Webber , kaza sonucunda 3 . lüğe düştü . Vettel , İstanbul ' a erken veda ederken , Webber pite girip ön kanadını ve lastiklerini değiştirmek zorunda kaldı . Avustralyalı , pitten çıktığında ilk iki sıradaki Vodafone McLaren Mercedes pilotları Hamilton ile Button çoktan arayı açmıştı .
Formulaseverler Red Bull Racing ' in kazasının ardından önde yalnız kalan Hamilton ile Button ' ın çekişmesini izledi . Button lider Hamilton ' ı 49 . turda sıkıştırıp geçerken , Hamilton bu atağa karşılık verip yeniden liderliği aldı ve üstünlüğünü finiş çizgisine kadar devam ettirdi . Heyecan , ortalama 321 , 4 kilometre ile yarış sırasında en yüksek hıza ulaşan isim unvanını alan Hamilton ' ın 1 . 28 . 47 . 620 ' lik derecesiyle birinciliği ile sonuçlandı . Button 1 . 28 . 50 . 265 ile ikinci , Webber 1 . 29 . 11 . 905 ' le üçüncü olabildi . Karun Chandok , Bruno Senna , Sebastian Vettel , Heikki Kovalainen ve Jarno Trulli ise bayrağı göremedi . İstanbul ' da 59 . Grand Prix ' sini gören ve Türkiye ' de ilk defa birinci olan Lewis Hamilton , kariyerinde ise 12 . kez podyumun en tepesine çıktı . İstanbul ' da 2008 yılında Felipe Massa ' nın ardından yer alan İngiliz pilot , 2007 ' de 5 ' inci , geçen sene 13 . olabilmişti . İstanbul Park ' ta daha önce Kimi Raikkonen , Felipe Massa ( 3 ) ve Jenson Button zafere ulaşmıştı .

KUPAYI BAKAN MEHMET ŞİMŞEK VERDİ
Formula 1 Türkiye Grand Prix ' sinde birinci olan Vodafone McLaren Mercedes ' in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ' a kupasını , Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi . İkinciliği elde eden Hamilton ' un takım arkadaşı İngiliz Jenson Button ' a Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül , üçüncü Red Bull Racing ' in Avustralyalı sürücüsü Mark Webber ' e ise Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu , kupalarını takdim etti .
İSTİKLÂL MARŞI AJDA PEKKAN ' DAN
Türkiye Grand Prix ' sinde her yıl bir ses sanatçısının seslendirdiği İstiklâl Marşı ' nı bu kez ' Süper Star ' Ajda Pekkan söyledi . Seyirciler , marşın ardından Ajda Pekkan ' ı ayakta alkışladı . Yarış öncesi ise pilotlar üstü açık TIR ile pistte tur attı . Pilotlar , ana tribün önünde seyircileri selamladı . Yarışseverler de tuttukları takımların bayraklarını sallayıp pilotlara yarış öncesi moral verdi .
110 BİN KİŞİ İZLEDİ
Formula 1 ' in İstanbul Park Pisti ' nde gerçekleştirilen 7 . ayağı olan Türkiye Grand Prix ' sini , 3 günde 110 bin 400 kişinin izlediği açıklandı . Geçen yıla oranla büyük bir seyirci artışının gözlendiği Formula 1 için dün yapılan yarışta da tribünlerde ve açık alanda 41 bin 800 seyircinin bulunduğu bildirildi . Özellikle yabancıların sayısında artış gözlenirken , uzak Avrupa ülkelerinden de Türkiye ' ye gelen yarışseverler oldu .
MCLAREN ' İN HEDEFİ ŞAMPİYONLUK
Formula 1 Türkiye Grand Prix ' sinde zafere ulaşan Vodafone McLaren Mercedes ' in İngiliz pilotu Lewis Hamilton , iyi bir sonuç elde ettiklerini söyledi . Red Bull ' larla yarışacaklarını daha önceden bildiklerini belirten Hamilton , Red Bull sürücülerinin hatasından sonra takım arkadaşı Jenson Button ile birlikte rakiplerini geçtiklerini hatırlattı : " Şampiyon olmak istiyoruz . "

Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile