Hamılton: Çok Güzel Bir Sonuç İstanbul

-HAMILTON: ÇOK GÜZEL BİR SONUÇ İSTANBUL (A.A) - 30.05.2010 - FORMULA 1 TÜRKİYE GRAND PRİX'SİNİ BİRİNCİ OLARAK TAMAMLAYAN VODAFONE MCLAREN MERCEDES'

 

-HAMILTON : ÇOK GÜZEL BİR SONUÇ

İSTANBUL ( A . A ) - 30 . 05 . 2010 - Formula 1 Türkiye Grand Prix ' sini birinci olarak tamamlayan Vodafone McLaren Mercedes ' in İngiliz pilotu Lewis Hamilton , ekip için iyi bir sonuç elde ettiklerini söyledi .

Hamilton , yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında , bugün iyi bir yarışın gerçekleştiğini belirterek , ' Red Bull ' larla birlikte yarışacağımızı biliyorduk . 8 . viraj gerçekten zorlu bir viraj . Pit stoptan sonra iki sıkıntımız meydana geldi . Ekibimiz için çok güzel bir sonuç oldu ' dedi .

-BUTTON : ' KAZANIN ARDINDAN ÖNE FIRLADIK ' -

Hamilton ' ın ardından yarışı ikinci sırada bitiren Vodafone McLaren Mercedes ' in Avustralyalı pilotu Button ise Red Bull ekibinin yaptığı kazanın ardından öne fırladıklarını ve eğlenceli bir yarış olduğunu dile getirdi .

Takım arkadaşıyla yarışın liderliğini almalarından sonra kendi aralarındaki rekabete değinen başarılı pilot , şunları söyledi :

' Hamilton ile olan mücadelede dışardan döndüm . Döndükten sonra geçildim . Beklediğimizden daha hızlı bir yarış geçti . Red Bull ' larla sıkı bir yarış oldu . Yarışta hız oldukça yüksekti . Bütün yarış herkes birbirine yakın gitti . Webber ve Vettel ' den ayrılmamaya çalıştım . Red Bull ' lar kaza yaptıktan sonra öne fırladık . Hamilton ' u geçtikten sonra ona geçildim . Kendisi kazandı ama ekibimiz için çok iyi bir iş yaptık . Aracımızı da geliştirmeye devam ediyoruz . Red Bull ' larla yakın konumdayız . Onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz . '

-WEBBER : ' KAZA ÇOK HIZLI OLUP BİTTİ ' -

Yarışa pole pozisyonunda başlayan ve uzun süre lider giden , ancak takım arkadaşı Sebastian Vettel ile çarpışmasının ardından geriye düşüp , mücadeleyi 3 . sırada bitiren Red Bull pilotu Mark Webber ise kazanın çok hızlı olup bittiğini , ideal bir durumun yaşanmamasına rağmen böyle bir olayın meydana geldiğini söyledi .

Yarışta son sürat gittiklerini hatırlatan Avustralyalı pilot , ' Ben içerdeki kısımdaydım . Sebastian Vettel dışardaydı . Çok hızlı olup bitti . Ben temas ettim galiba . Çok hızlı bir şekilde oldu bitti . Böyle bir kaza meydana geldi . Sebastian ile bu temasımız işi bozdu . Bazen böyle şeyler işi bozuyor . İdeal bir durum değil . Ama meydana geldi ' dedi .

Vettel ile birlikte yarıştıklarını kaydeden Webber , ' Birlikte yarışı bitirseydik şampiyonluk için önemli bir sonuç alacaktık . Ama durum bu şekilde oldu ' diye konuştu .

-SCHUMACHER : ' ÇOK İLGİNÇ BİR YARIŞ OLDU ' -

Formula 1 Türkiye Grand Prix ' sinde 4 . olan Mercedes GP pilotu Michael Schumacher , çok ilginç bir yarış olduğunu söyledi .

Schumacher , yarıştan sonra TRT 1 ' de canlı yayında yaptığı açıklamada , ilginç bir ilk tur yaşadıklarını belirterek , ' İleriye doğru bir adım attık ama Jenson çok güçlüydü ve çok hızlı gidiyordu . Daha sonra kendi pozisyonumu korudum . Vettel yarış dışı kaldığında pozisyonum güçlendi . İleriye doğru olasılıklarımız tabii ki var ama çok da geriye düşmek istemiyorum bundan sonra ' diye konuştu .

30 . 05 . 2010 17 : 52 : 46
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile