'Hamsi Buluşmaları'nda Bursa'nın Meseleleri Tartışılıyor

'Hamsi Buluşmaları'nda Bursa'nın Meseleleri Tartışılıyor

Bursa Platformu, cumartesi günleri düzenlenen “Hamsi Buluşmaları” ile şehrin meselelerini tartışıyor.

Geçen hafta sonu Anadolu Sanayici ve İşdamları Derneği’ni (ANASİAD) ağırlayan Bursa Platformu, Bursa’nın sanayileşme alt yapısındaki meseleleri tartıştı. ANASİAD kurucu üyesi Kemal Cantürk’ün ev sahipliğinde Nilüfer Asya Spor Tesisleri’nde yapılan toplantıda konuşan Bursa Platformu Başkanı Suat Gülçimen, Bursa’nın 70’li yıllarda aldığı yoğun göç ile çok hızlı büyüdüğünü söyledi.

Gülçimen, “Göç nedeniyle Bursa’da çarpık yapılaşma, çarpık sanayileşme ve farklı kültürlerin bir araya gelmesinden kaynaklanan sosyal sıkıntılar meydana geldi. 2009 yılında Bursa Platformu’nu kurduk ve Bursalılık bilincini yaygınlaştırmak için çalışmaya başladık” dedi.

“OTOYOL AÇILINCA BURSA DAHA ÇOK BÜYÜYECEK”

Suat Gülçimen, İstanbul İzmir otoyolunun en önemli aşamalarından bir olan Körfez Köprüsü’nün Nisan ayında açılacağını, eş zamanlı olarak yapımı devam eden otoyolun İstanbul Bursa arasındaki kısmının bir kısmının hizmete gireceğini söyledi.

Bu sayede İstanbul ile Bursa arasının karadan 1 saatte geçileceğini belirterek, “Bu Bursa’ya yeni bir göç dalgası getirecek. İstanbul’un keşmekeşinden bunalanlar Bursa’ya yönelecekler. Bu iyi olmakla birlikte Bursa’nın alt yapı sıkıntısını tetikleyecek” dedi.

Bursa’nın aynı zamanda bir sanayi şehri olduğuna da dikkat çeken Suat Gülçimen, otoyolun Bursa’nın sanayileşmesini hızlandıracağını, ancak şehrin bu yoğunluğa hazır olmadığını söyledi.



ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, Bursa Platformu’nun çok önemli bir rol üstlendiğini belirterek, “Nedense bazıları yatırımcılara düşman kesilmişler. Yatırımcılar olmasa bu ülke nasıl kalkınacak? Devlet kimden vergi alacak? Bu kadar insana kim iş verecek?” diye sordu.

Bursa’yı yönetenlerden taleplerinin, planlı sanayileşmenin önünü açmaları ve yatırıcılara kolaylık göstermeleri olduğunu söyleyen Eyüp Kutlucan, bir yandan yüksek vergiler, diğer yandan yatırım yapmak isteyenlerin önüne çıkarılan engeller sebebiyle Türkiye’nin gelişmesinin durdurulmak istendiğini öne sürdü.

Mevcut sanayi bölgelerinin alt yapı sorunlarının çözülmesi ve yeni sanayi bölgeleri açılması gerektiğini kaydeden Kutlucan, “Türkiye’de her yıl 1 milyon genç istihdam yaşına geliyor. Bu gençlere iş bulamazsak ülkemiz kayba uğrar. Türkiye’nin 2023 hedefleri var. Bu hedefler ulaşmak için mevcudun 10 katı çok üretmek ve daha çok çalışmak zorundayız” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile