Hamsi Festivalinde 22 Ton Hamsi Dağıtıldı

Hamsi Festivalinde 22 Ton Hamsi Dağıtıldı

Ereğli İlçe belediyesince bu yıl 11'ncisi düzenlenen Hamsi Festivalinde 22 ton hamsi dağıtıldı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hamsi Festivalinde 22 ton hamsi, 300 kilo soğan, 550 kilo helva ve 20 bin su dağıtıldığını söyledi.

Festivale katılımın yoğun olduğunu ve başka illerden de festivale gelenler olduğunu belirten Posbıyık, “15 ton hamsi dağıtacağız diye yola çıktık. Deniz kenarına iskele kurduk. Motorlarla dün akşam Kefken açıklarında çok miktarda hamsi tutuldu. İlave motorlarla birlikte tutulan hamsileri olduğu gibi bu alana aldık. Bugün 22 ton hamsi dağıttık" dedi.

Dağıttıkları hamsileri buradaki vatandaşların hem yediğini hem de evlerine götürdüğünü belirten Posbıyık, şunları söyledi: "Aynı zamanda eksilen mangalarımıza bin 200 ilave yaptık. 800 civarında eski ızgaraya ilave yaptık. 300 kilo civarında soğan ve bir sponsorumuzun katkılarıyla 550 kilo helva ve 20 bin su dağıttık. Saat 10.30 gibi evden indim daha kimse yok diye ama gördüm ki tüm sivil toplum örgütleri festival alanına inmiş hazırlık yapıyorlardı. İnanılmaz bir kalabalık var. Şunu söylemek istiyorum sadece Zonguldak değil, başka illerden gelenlerde oldu. Ereğli’de dolaştığınız zaman hiç tanımadığınız yüzler göreceksiniz. İnanılmaz bir kalabalık var. Volkan Konak konseri ile bu kalabalık üst noktaya çıkacak”

Kendisinin efsunlu bir belediye başkanı olduğunu ve siyasilerin kendisine yanlış yapması halinde Allah’ın otobüs gibi çarpacağını belirten Posbıyık, şöyle konuştu: ”Dün şakır şakır yağmur yağıyordu. Herkes festival ertelenecek mi diye soruyorlardı. Biz yok dedik. Biz Allah’ın sevgili kuluyuz. İnsanlara yardım etmek, hizmet etmek için, insanlara hep iyi noktalardan yaklaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çok hayır duası alıyoruz. Yaşlılarımızın evlerine giderek onların tedavilerini yaptırıyoruz. Camilerimizin temizliğini yapıyoruz. Cenaze hizmetlerinden ücret almıyoruz. 20 yıldan beri festivallerimizde Allah’a şükür yağmur yağmıyor. Dün yağmur yağarken bugün hava günlük güneşlik, bu arada il başkanıma espri yapıyorum. ‘Bakın benden korkun, ben efsunlu bir adamım, siyasiler bana yanlış yapmasın, yanımdakiler olsun karşımdakiler olsun yoksa Allah çarpar, bana mafya ayakları yapanlar da çarpılıyor. Herkes doğru yola gelecek. Biz, Allah’ın sevgili kuluyuz. Doğru yoldayız, halkımızla iç içeyiz. Geldiğimiz yeri hiç unutmuyoruz. Kenar mahalleden geldik. O kenar mahalleliyle birlikte hep beraberiz. Allah’ıma çok şükürler olsun diyorum. Bu kalabalıktan dolayı mutluyum, civa gibiyim bugün.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile