Hamzaçebi: Sadece Propaganda Suçlarının Kapsamı Daraltılıyor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “4. Yargı paketi sadece propaganda suçlarının kapsamını daraltıyor.” dedi.

Akif Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis’e dün sevk edilen 4. Yargı Paketi’nin reformist bir paket olmadığını savunan Hamzaçebi, “İnsan hakkı ihlallerinin yapıldığı, evrensel hukuk ilkelerinin ayaklar altına alındığı davaları etkileyen hiçbir düzenleme bu pakette yer almıyor.” dedi.

Paketin sadece propaganda suçlarının kapsamını daralttığını dile getiren Hamzaçebi, “Ergenekan, Balyoz ve KCK davalarında yapılan insan hakkı ihlallerine yönelik herhangi bir düzeltme içermemektedir.” ifadesini kullandı.Tasarının, AİHM’de Türkiye aleyhine çıkan tablonun kısmen düzeltilmesine yönelik bir rötuş paketi olduğunu belirten Akif Hamzaçebi, “Pakette herhangi bir şey yoktur… Paketin adındaki ifade özgürlüğünü paketin içine de koymak gerekir. Paketin içinde ifade özgürlüğü yoktur.” diye konuştu.

Hamzaçebi, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.


MUHALİFLERLE DE ESED İLE DE GÖRÜŞÜRÜZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye giden CHP’li heyet ile ilgili eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, “Başbakan Esed ile olan mücadelesini kan davasına getirmiş olduğu için Suriye’ye yönelik olarak CHP’nin başından beri izlediği tutumu kabul etmemektedir. Suriye’de akan kanın durmasını istiyoruz. CHP olarak Esed ile görüştüğümüz gibi Esed’in muhalifleri ile de görüşüyoruz. Bunda hiçbir tereddüt yoktur.” cevabını verdi. Gerekli açıklamanın heyet tarafından yapılacağını aktardı. Hamzaçebi, bir başka soru üzerine, hükümetin sevk ettiği bir tasarı ile TCK’nın 263. maddesinin kaldırıldığını hatırlattı. Akif Hamzaçebi, “Bu madde yasa dışı eğitim kurumu kuranların, işletenlerin uğrayacağı cezayı düzenliyor. Hükümet daha önce buradaki cezayı hafifletmişti. Şimdi bunun tamamen kaldırıyor. Kesinlikle doğru bulmuyoruz. Yasa dışı eğitim kurumu demek, çocuklarımıza gençlerimize devletin kontrolü olmaksızın bir takım bilgilerin verilmesi demektir. Gençlerimizi yasal olarak izin almamış olan kurumların eğitimine bırakmak, onların bu eğitimi almalarını sağlayacak şekilde bir düzenleme içine koymak yanlıştır. Bu alıştıra alıştıra bir takım düzenlemelerin getirilmesidir. Yarın belki yasa dışı eğitim kurumlarına giden öğrencilere ödül veya iPad de verecektir hükümet.” değerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile