Hamzaçebi, Tanrıkulu'nın Dersim özrünü değerlendirdi

Hamzaçebi, Tanrıkulu'nın Dersim özrünü değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Dersim olayları nedeniyle özür dilemesini değerlendirerek, Dersim’de büyük bir acı yaşandığını, bunun görülmesi gerektiğini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Dersim olayları nedeniyle özür dilemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Akif Hamzaçebi, Dersim'de büyük bir acının yaşandığını, bunun görülmesi gerektiğini kaydetti.

Sezgin Tanrıkulu'nun Dersim'de yaşanmış acılar nedeniyle duygularını ifade ettiğini belirten Hamzaçebi, “Sayın Tanrıkulu Genel Başkan Yardımcısıdır, orada bir açıklama yapıyorsa onun parti tüzel kişiliği adına mı olduğu, kendi görüşü mü olduğu açıklamalarıyla ortaya konulur. Dersim'de yaşanan acılarla ilgili olarak duygularını ifade etmiştir. Bunu başka yere taşımayı ben doğru bulmuyorum. Cumhuriyetle hesaplaşmak, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk ile ilgili bir konu olarak bunun ortaya koyulmasını yanlış bulurum. O dönem tek parti dönemidir. O dönem Başbakan Celal Bayar'dı, daha sonra Demokrat Parti'nin kurucusu oldu, Cumhurbaşkanı oldu. O nedenle'sorumlu CHP değil Demokrat Parti'dir' demek ne kadar yanlış ise başka değerlendirmeler de o kadar yanlış olur. O bir devletin uygulaması. Büyük bir acı yaşanmıştır orada bunu da görelim. Büyük bir acı ile ilgili insanlar duygularını dile getiriyorsa bunu olumsuz değerlendirmek doğru olmaz” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile