Hangi Meyvenin Ne Yararı Var?

Hangi Meyvenin Ne Yararı Var?

Meyve tüketiminin hafızayı canlandırdığı ve sinir hücrelerini geliştirdiği bildirildi.

Vücudun başlıca düşmanı olan kolesterolün hiçbir meyvede olmadığını belirten uzmanlar, "Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızamızı canlandırır" dediler.
Meyvelerin mükemmel lif kaynağı olduğunu kaydeden uzmanlar, "Meyveler vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar. Ancak rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak durun. Bol miktarda antioksidan içerirler. Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır" diye konuştular.
İŞTE MEYVELER VE YARARLARI
KİRAZ: Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir, Kolesterolü ve kan şekerini düşürür, Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler,antioksidan etki yapar, Kabızlık gidericidir, Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur, Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker, Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur, Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır. (100 gr. Kiraz=70 kalori)
ÜZÜM: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler, Karaciğeri temizler, Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir, Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir, Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır. Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini de unutmayın; (100 gr. Üzüm = 65 kalori)
ŞEFTALİ: Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur, Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır, Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, İdrar sökücüdür; (1 adet orta Şeftali = 42 kalori)
KAYISI: Kan yapıcıdır, kansızlığa iyi gelir, Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır, Özellikle akciğer kanserinin önlenmesinde yardım eder, Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır, Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır, Sinirleri gevşetip uyku verir. Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalıdır, Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katar. (1 adet Kayısı=15 kalori)
İNCİR: Bağırsakları çalıştırır, Enerji verir, Cinsel güce yardımcıdır, Yüksek kan basıncını düşürür, Kemik yoğunluğunu arttırır. (1 İncir=37 kalori)
ANANAS: Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar, Sindirimi kolaylaştırır, İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir. (1 kalın dilim Ananas=43 kalori)
ELMA: Kanı ve böbrekleri temizler, Cilde parlaklık ve güzellik verir, Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir, Kolesterolü düşürür, Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder, Baş ağrısına iyi gelir, Yüksek tansiyonu düşürür, Kan şekerini kontrol altında tutar, Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir, Uykusuzluğa iyi gelir, Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar; (1 adet Elma=63 kalori)
MUZ: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır, Yorgunluğa ve ishale birebirdir, Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir, Uykuyu düzene sokar, Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur, Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır, Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir. (1 adet Muz=105 kalori)
KİVİ: Başlı başına bir C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır, Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur, Antioksidan özelliği vardır, Kan şekeri kontrolü için yararlıdır, Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır. Astıma karşı koruma sağlar, Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır. (1 adet Kivi=46 kalori)
VİŞNE: Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir, Diyareyi keser, Ateş düşürür,susuzluğu giderir. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir; (100 gr. vişne=50 kalori)
GREYFURT: Soğuk algınlığına iyi gelir, Sindirimi uyarır, Diş etlerinin kanamasını azaltır, Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır, Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır, Tansiyonu dengeler, İdrar sökücü özelliği vardır. Yağlı yemeklerin ardından içilen greyfurt suyu yediklerinizin ağırlığını giderir. (1 adet Greyfurt=50 kalori)
PORTAKAL: Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder, İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, Kalp hastalığı ve felçten korur, Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar, Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır, Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur, İçindeki potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması önler, Bağırsak gazlarını söker,bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar, Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, Safra salgısını arttırır. (1 adet Portakal = 60 kalori)
ÇİLEK: Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır, Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir. Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır, Kansere yakalanma riskini azaltır, Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir, Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir, Yüksek ateşi düşürür, Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller, Cilde canlılık kazandırır; (100 gr. Çilek = 30 kalori)
ARMUT: Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır, Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir; (1 adet küçük Armut = 82 kalori)
KAVUN: Antioksidan özelliği vardır, Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir, Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir; (100 gr. kavun=26 kalori)
KARPUZ: Böbreği temizler, Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir, Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur, Bağışıklık sistemini güçlendirir, Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur, Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir. (100 gr. karpuz=30 kalori)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile