Hanife-ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi Atölyeleri Açıldı

Hanife-ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi Atölyeleri Açıldı

Denizli'nin el dokumaları ile ünlü Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde hayırsever Paralı Ailesi tarafından 5 yıl önce yaptırılan Hanife-Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi'nin atölyeleri yine hayırsever aile tarafından yaptırılarak düzenlenen törenle açıldı

Denizli'nin el dokumaları ile ünlü Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde hayırsever Paralı Ailesi tarafından 5 yıl önce yaptırılan Hanife-Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi'nin atölyeleri yine hayırsever aile tarafından yaptırılarak düzenlenen törenle açıldı.
Kızılcabölük beldesinde düzenlenen törene, Vali Yavuz Erkmen, hayırsever İşadamı Enver Paralı ve ailesi, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Hayırsever İşadamı Enver Paralı, çocuklara en iyi imkanların sağlanması gerektiğini, hayatta üç şeyden fedakarlık yapılmayacağını, bunların da beslenme, sağlık ve eğitim olduğunu söyledi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu da eğitim alanında belediye olarak her türlü desteği verdiklerini bundan sonrada vermeye devam edeceklerini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir ve Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel'in de birer konuşma yaptığı törende eğitime verdikleri destekten dolayı Paralı Ailesine teşekkür eden Denizli Valisi Yavuz Erkmen, eğitime ve diğer alanlarda hayırseverlerin verdikleri desteklerin devamını dilediğini söyledi. H
erkesin gücü oranında başta eğitim olmak üzere, sağlık ve diğer sosyal alanlarda destek vermelerini isteyen Vali Erkmen, devlet bütçesinde en çok payın eğitime ayrıldığını ancak bunun yetmediğini ve bu durumlarda hayırseverlere ihtiyaç duyulduğunu, Denizli'nin hayırsever işadamları ile örnek bir şehir olduğunu vurguladı. Türkiye'nin 2023 yılında küresel güç olma iddiasında olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, bu nedenle çocukların iyi donanımlı yetiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri hayırsever İşadamı Enver Paralı ve aile fertlerine plaket verdiler. Protokol üyeleri daha sonra atölyenin açılış kurdelesini kesti ve atölyeleri gezerek görevlilerden bilgi aldılar.
Tamamı hayırsever tarafından yaptırılan ve 600 bin TL'ye mal olan atölyede, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi ile Giyim ve Üretim Teknolojisi bölümleri yer alıyor. 12 atölyenin bulunduğu Hanife-Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi Atölyesinde 340 öğrenci eğitim görecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile