Hankendi'deki Yaralilar Için Ermenistan'dan Gelen Ambulanslar Laçin Sinir Kontrol Noktasindan Geçti

Azerbaycan’in Hankendi kentinde dün yakit deposunda meydana gelen patlamada yaralanan sivillerin tahliyesi için Ermenistan’dan gelen 20’den fazla ambulans, Laçin sinir kontrol noktasindan geçis yapti.

Azerbaycan’in Karabag bölgesindeki Hankendi’de yakit deposunda dün meydana gelen patlamada 20 kisi ölmüs, 300’e yakin kisi yaralanmisti. Azerbaycan, patlamanin hemen ardindan Hankendi’ye 200 kisilik ilk yardim malzemesi gönderdi. Ermenistan’dan Uluslararasi Kizilhaç Komitesi’nin (ICRC) eslik ettigi 20’den fazla ambulans, Laçin sinir kontrol noktasindan geçis yaparak Karabag’a giris yapti. Sinir kontrol noktasindan gerekli kontroller yapildiktan sonra sorunsuz bir sekilde geçis yapan ambulanslar, patlamada yaralananlara yardim etmek için Hankendi’ye dogru ilerledi.

"Azerbaycan Hankendi’den hasta kabul etmeye hazir"

Azerbaycan Cumhurbaskani Müsaviri Hikmet Haciyev, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, sahadaki insani ihtiyaçlarin karsilanabilmesi için ICRC ile düzenli olarak ve Karabag’in Ermeni sakinlerinin temsilcileriyle dogrudan temas halinde olduklarini belirtti.

Hankendi’de dün meydana gelen patlamayla ilgili Azerbaycan’in Agdam, Sabirabad ve Saatli bölgelerindeki hastanelerinin çok sayida hasta kabulü için hazir duruma getirildigini vurgulayan Haciyev, "Bu hastanelere ek saglik personeli takviyesi yapilmistir. Özellikle yanik tedavisi için ilaç ve diger tibbi malzemeler gönderilmistir. Ayrica gida yardimi da ulastirilmistir. Bugün ve önümüzdeki günlerde de bu devam edecek. Tibbi destege ihtiyaci olan kisilere tibbi bakim saglanmasi amaciyla saglik ekibinin bulundugu bir helikopterin Ermenistan’dan Karabag’a girisine izin verildi.

Su anda ICRC’nin, tibbi tahliye ve yardimin ulastirilmasi için Gorus-Gafan-Eyvazli-Füzuli-Susa-Hankendi yolu üzerinden girisini saglamaktadir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile