Hanlar Bölgesi Haftanın Her Günü Açık Olacak

Hanlar Bölgesi Haftanın Her Günü Açık Olacak

Bursa Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda özellikle pazar günleri kepenklerle kapatılan Hanlar Bölgesi, 1 Nisan-1 Kasım tarihleri arasında 09.00-24.00, 1 Kasım-1 Nisan tarihlerinde ise 09.00-22.00 saatleri arasında haftanın her günü açık kalacak.

Uygulama, 15 Eylül 2012 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Uygulamaya ilişkin karar, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, Osmangazi Belediyesi, Bursa Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesi Birliği, Kapalıçarşı Derneği, Uzunçarşı Derneği ve Bursa Eski Bakırcılar Çarşısı Bakım Onarım Derneği’ne tebliğ edildi. Karar gereği uygulamanın devamı için her türlü güvenlik tedbiri Osmangazi Kaymakamlığı ile Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından alınacak. Ayrıca ilgili derneklerce istihdam edilen özel güvenlik personeli sayısı ihtiyaca göre artırılacak.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki aksların her gün açık tutulması için Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi yasal çerçeve içerisinde gerekli tedbirleri alacak. Yine bölgedeki işyerleri, turizmin yoğun olduğu 1 Nisan-1 Kasım tarihleri arasında her gün 09.00-24.00 saatleri, 1 Kasım-1 Nisan tarihleri arasında ise 09.00-22.00 saatlerinde açık tutulacak. İşyerlerinin açılış-kapanış saatleriyle ilgili mevzuat kapsamına giren gerekli ayarlama ise Osmangazi Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak.

ÇARŞIDA HAFTA SONU KEPENKLER İNMEYECEK

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmanlı Sultanı Orhan Gazi’nin 1326’da Bursa’nın fethinden hemen sonra kentin ticari hayatının gelişmesi amacıyla temelini attığı Hanlar Bölgesi’nin 685 yıllık bir tarihi miras olduğunu hatırlatarak, “UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi’ne girmeye aday gösterilen Hanlar Bölgesi, günümüzde de hem kentimizin gelecek projeksiyonu hem turizm, hem de perakendecilik ve hizmet sektörü açısından önemini her geçen gün artırmaktadır. Bununla birlikte ticari ve tarihi açıdan oldukça önemli olan bölgemiz kendisini her gün yenilemektedir. Ancak Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin turistik veya alış-veriş için ziyaret ettiği Tarihi Hanlar Bölgesi, hafta içi erken saatlerde kapatılıyor, yine pazar günleri ise tamamen kapalı tutuluyordu. Bu durumdan çarşı ve bölge de olumsuz etkileniyordu. En önemlisi ise Tarihi Hanlar, dolayısıyla Bursa’nın imajı da olumsuz yönde etkileniyordu” diye konuştu.

Kepenklerle kapatılan çarşı giriş ve çıkışlarının aynı zamanda Osmangazi ilçesinde ulaşımı sağlayan cadde ve sokaklar olduğunu da ifade eden Vali Harput, “Bu cadde ve sokaklar yayalarımıza açık, araç trafiğine ise kapalı olarak kullanılıyor. Yani kepenklerle kapatılan akslar, her vatandaşımızın faydalanabileceği, umuma mahsus kamusal alanlar. Dolayısıyla çarşı giriş-çıkışlarının kepenklerle kapatılması doğru değildi. Bu yanlışı 15 Eylül 2012 tarihinden itibaren el birliği ile düzeltmiş, önemli bir sorunu da çözmüş olacağız. Bu kararın uygulanmasında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çarşı derneklerinin de gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile