'Hanlar Bölgesi Ve Ipek Yili' Etkinlikleri 31 Agustos'ta Koza Han'da Baslayacak

Bursa'da turizmin tesvik edilmesi ve her yil bir degerin daha da ön plana çikarilmasi hedefiyle 2021'i "Hanlar Bölgesi ve Ipek Yili" ilan eden Büyüksehir Belediyesi, çesitli etkinlikler düzenleyecek.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Osmanli mimarisinin ilk örneklerini barindiran ve yaklasik 7 asirdir zamana meydan okuyan Bursa'nin tarihi hanlari, Hanlar Bölgesi ve Ipek Yili etkinlikleri kapsaminda yeniden vitrine çikiyor.

Tarihi Hanlar ile Bursa Ipegini merkeze alan etkinlikler 31 Agustos Sali günü saat 13.30'da Cumhuriyet Caddesi'nden Koza Han'a kortej yürüyüsü ile baslayacak. Koza Han'da koza mezadi canlandirma etkinligi ile tarihe taniklik edecek vatandaslara koza sekeri dagitilacak. Mehter gösterisiyle renklenecek etkinlikler kapsaminda Ertugrul Bey Meydani'nda Sed Kusanma Töreni canlandirmasi yapilacak. Ayni gün Koza Han'da Prof. Dr. Cafer Çiftçi, hanlar bölgesi ve ipek üzerine bir söylesi gerçeklestirecek.

Etkinlikler, 7 Eylül'de Eski Ipek Han'da Dr. Ögr. Üyesi Dogan Yavas, 14 Eylül'de Fidan Han'da Prof. Dr. Necmi Gürsakal ve 15 Eylül'de Emir Han'da Nevzat Çalikusu söylesileri, 20 Ekim'de Tayyare Kültür Merkezi'nde yapilacak Hanlar Bölgesi ve Ipek Yili konulu panelle devam edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile