Haraç Çetesi Lideri, ‘Biz Olmasaydık Körfez Uyuşturucu Yuvası Olurdu’ Diyerek Kendini Savu

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde çok sayıda esnafı haraca bağladıkları ve çek-senet işi yaptıkları iddiasıyla bir çeteye gerçekleştirdiği operasyonda 25 şebeke üyesini gözaltına aldı Operasyon kapsamında yakalanan 25 kişiden 21‘i Körfez Adliyesi‘ne sevkedildi, 4’ü serbest bırakıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde çok sayıda esnafı haraca bağladıkları ve çek-senet işi yaptıkları iddiasıyla bir çeteye gerçekleştirdiği operasyonda 25 şebeke üyesini gözaltına aldı Operasyon kapsamında yakalanan 25 kişiden 21‘i Körfez Adliyesi‘ne sevkedildi, 4’ü serbest bırakıldı. Çete lideri olduğu ileri sürülen zanlının, emniyetteki ifadesinde, "Biz Körfez’de olmasaydık orası uyuşturucu yuvası olurdu." şeklinde konuşarak kendisini savunduğu bildirildi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde esnaflardan zorla haraç toplayan bir çete, bir taksi durağından haraç istedi. Durakta çalışan bir taksici, şebeke üyelerine tepki göstererek, haraç vermeyeceğini söyledi. Taksicinin tepki göstermesi üzerine sinirlenen çete üyeleri, yanlarında getirdikleri levyeler ile taksinin camlarını kırdı, taksiciyi de darp etti. Şebeke üyeleri, duraktaki taksicilere haraç vereceklerini aksi takdirde hepsinin aynı akıbete uğrayacakları yönünde tehditte bulundu. Olayın ardından darp edilen taksici ve durak çalışanları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne Körfez‘de bir çetenin kol gezdiğini, esnaflardan zorla haraç aldığını, şehir halkının da çeteden korktuğundan dolayı emniyet güçlerine ihbar edemediğini içeren bir ihbar mektubu gönderdi. Alınan mektuptan sonra harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, çete üyelerine yakalamak için düğmeye bastı. Kocaeli, İstanbul ve Antalya’da şebeke üyelerine düzenlenen operasyonda çete liderleri olduğu iddia edilen 2007 yılında yapılan ‘Temiz Körfez‘ adlı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan, ancak sonra serbest bırakılan Murat C. ile Murat K. ile birlikte 25 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 8 tabanca, 100’ün üzerinde mermi, 50 gram esrar maddesi, 3 adet satır, çok sayıda çek-senet ele geçirildi. Operasyon kapsamında ifadeleri alınan 25 zanlıdan 4’ü serbest bırakılırken, 21’i Körfez Adliyesine sevk edildi.

Öte yandan bir çete üyesi, adliyeye sevk edilmeleri esnasında, "Körfez savcısı, moda girmiş. Kendini Zekeriya Öz zannediyor." diyerek Körfez savcısına tepki gösteren ifadeler kullandı.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile