Hariri ve müttefiklerinden Hizbullah boykotuna red

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın eski başbakanlardan Refik Hariri cinayetinin BM tarafından soruşturulmasını boykot çağrısına Lübnan Başbakanı Refi

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın eski başbakanlardan Refik Hariri cinayetinin BM tarafından soruşturulmasını boykot çağrısına Lübnan Başbakanı Refik Hariri ve müttefiklerinden red cevabı geldi.

BM tarafından Lübnan için oluşturulan özel mahkeme de boykot çağrısının adaleti önlemeye yönelik olduğunu duyurdu.

Nasrallah önceki gün yaptığı açıklamada, Lübnanlı tüm tarafların BM ile işbirliğini boykot etmesini istemişti. Nasrallah açıklamasında BM ile işbirliği yapanların örgütünü hedef almış sayacaklarını da belirtti.

Başbakan Saad Hariri'nin başında bulunduğu 14 Mart Koalisyonu üyelerinden Ahmet Fatfat, Nasrallah'ın çağrısının uluslar arası topluma isyan anlamına geldiğini söyledi.

Hariri'nin müttefiklerinden Hıristiyan Lider Semir Caca ise mahkeme ile işbirliği yapmanın hükümetlerinin temel politikalarından biri olduğunu belirtti.

Cinayeti soruşturmak için oluşturulan özel mahkemenin cinayetten Hizbullah'ı sorumlu tutacağı öne sürülüyor. Bu tür sonucun çıkması durumunda Hizbullah'a yönelik sert yaptırımlar gelebileceği belirtiliyor.

Ancak Nasrallah ise daha önce cinayetin arkasında İsrail'in bulunduğunu bazı delillerle ispatlamaya çalışmıştı.

Batılı ülkeler cinayetin Hizbullah tarafından işlendiğini, Suriye'nin ise bu cinayete destek verdiğini öne sürüyor.

Ancak bizzat Saad Hariri, cinayetten Suriye'yi sorumlu tutarak yıllardır hata yaptıklarını belirtmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile