Harmanalan Köyü İlköğretim Okulu‘ndan Kitap Serisi

Şanlıurfa‘nın Suruç ilçesi Harmanalan köyü ilköğretim okulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ‘Harman‘ adlı hikaye türü kitap serisi basılıyor.

Harmanalan Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Harun Doğan, Harman Okuma Serisi‘nin bugün itibariyle tamamlandığını ifade ederek, "Harman Okuma Serisi: Toplam 10 adet hikaye kitabından oluşan bu kitap bir set olarak ifade ediliyor. Bu 10 adet hikaye tamamen okulumuz öğretmenleri tarafından çevre şartları göz önüne alınarak kaleme alınmıştır. Hiçbir yerinde alıntı yoktur. Özgün bir çalışmadır. Kitaplarda işlenen hikayeler çevremizden, insanlarımızın yaşayışlarından örnekler sergilemektedir. Mercimek, Pamuktan

tutunda Halkımızın bayramlarda yaptığı misafirlerine ikram ettiği Külünçe‘ye kadar birçok örnek bu kitaplarda yer almaktadır" dedi.

Okuma serisi olarak hazırladıkları kitapların ilköğretim 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine yönelik olduğunu da anlatan Doğan, "Yeni okumaya geçmiş olan 1. sınıf öğrencilerinin okuma dönemlerine katkıda bulunacaktır. 2. Sınıf öğrencileri içinde güzel bir dinlenmeye yardımcı hikaye olarak düşünülmüştür. Hikayelerimizdeki resimler ise tamamen el becerisi ile okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanmıştır. Resimler öğrencilerin kolayca anlayabileceği şekilde mümkün olduğu kadar sade düşünülmüştür. Kitaplarımızda

hiç kimsenin aklına bile gelmeyecek derecede emek vardır. O yüzden kitaplarımızı incelerken ve alırken harcanan emeklerinde göz önünde tutulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile