Harmankaya Kanyonu’nun “Tabiat Parkı” ilan edilmesi ile, Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı Gelişme Planının yürürlüğe girmesinin ardından çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yeni görünümüne kavuştu. 2 bin 896 metre yüksekliğinde şelalesi ve mağaralarıyla ünlü Harmankaya Kanyonu Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2012 yılında Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı olarak ilan edilerek Türkiye’de 184’üncü tabiat parkı olmuştu. Kanyonda, giriş kapısı, soyunma ve bekçi evi, su deposu, kır kahvesi, kameriye, seyir terası, istinat duvarı, yürüyüş yolları, dinlenme bankları ve köprü yapımının tamamlanmasının yanı sıra akasya, sedir,ıhlamur, iğde, at kestanesi ve mazı türlerine ait ağaçlarda kanyon sahasına dikildi. Kanyonun peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanması sonucu Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı daha ilgi çekici bir hale gelmesi beklenirken turist sayısında artış beklendiği belirtildi.
Dört kilometre uzunluğu, etrafında yükselen yalçın kaya blokları ile bir tabiat harikası ile eşsiz doğal güzelliği ile trekkingden mağaracılığa, kanyoningden kampçılığa, dağcılıktan raftinge, yamaç paraşütünden rüzgar sörfüne birçok benzersiz deneyim sunan Harmanköy çevresi ve Kanyonu, doğa sporları tutkunlarını ve doğa severleri bekliyor.
Harmankaya Kanyonunda Çevre Düzenlenmesi Ve Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı
Bilecik’in Yenipazar ilçesinde bulunan Harmankaya Kanyonu’nun “Tabiat Parkı” ilan edilmesi ardından başlayan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları tamamlandı.