Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Akbaş Açıklaması

Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Gücü Konferansı'nın ülkeler, kurum ve kuruluşlar arasında görüş alışverişi sağlayarak, hava ve uzay gücünün geleceğine yönelik çalışmalarda uluslararası işbirliğine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Hava Harp Akademisi tarafından düzenlenen ICAP'13, Harp Akademileri Komutanlığı'nda başladı.

Konferansın açılışında konuşan Korgeneral Akbaş, harp sanatının öğretildiği Harp Akademileri Komutanlığı'nda, 165 yıllık şanlı tarihi boyunca başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çok sayıda devlet adamı ve komutanların yetiştirildiğini kaydetti.

Harp Akademileri'nin, taktik ve operatif düzeyde eğitim yapan Kara, Deniz ve Hava Harp Akademileri, operatif ve stratejik düzeyde eğitim yapan Yüksek Sevk ve İdare Akademisi, yüksek lisans ve doktora eğitimi yapan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nden oluştuğunu anlatan Korgeneral Akbaş, bütün ünitelerin akademi yerleşkesinde konuşlandığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geleceğine yön verecek, komuta edecek komutan ve karargah subaylarının Harp Akademileri Komutanlığı'nda yetiştiğini dile getiren Akbaş, akademide bu eğitim-öğretim yılında 21 ülkeden 80 askeri personelin Türk subaylarıyla beraber eğitim gördüğünü, 1935'ten bu yana bin 22 misafir askerin mezun olduğunu aktardı.

-57 ülkeden uzmanın katıldığı konferans 2 gün sürecek-

Akbaş, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile uluslararası konferans planlamasına başladıklarında en büyük ilham kaynaklarının Atatürk'ün ''İstikbal göklerdedir'' veciz sözü olduğunu belirterek şöyle devam etti:

''Bu eğitim-öğretim yılında Türk Hava Kuvvetleri'nin bir asırlık başarılarla dolu mazisini genç nesillere aktarmayı ve bugün ulaştığı seviyeden hareketle hava ve uzay gücünün geleceğine ışık tutmayı hedefleyen bir anlayışla Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Harp Akademileri Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde iki önemi faaliyet planladık. Bunlardan birincisi 13-14 Aralık 2012'de icra edilen Ulusal Havacılık Tarihi Sempozyumu'dur. İkinci faaliyet ise bu toplantıdır. İki gün sürecek konferans, geleceğin komutanları olacak öğrenci subayların bilgilerinin artırılması ve ufuklarının geliştirilmesinin yanı sıra uluslararası havacılık camiasının konu ile uzmanlarını, akademisyenlerini, havacılık personelini, havacılık ve uzay sanayisinin gelişimi için çalışan şirketlerin yetkili ve uzmanlarını, üniversitelerin, çeşitli kamu ve özel kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerini ve uzmanlarını bir araya getirmiştir. Bu güzel birliktelikten oluşacak sinerjiyle 2 gün boyunca 5 oturum halinde icra edilecek konferanslarda hava ve uzay gücünün bugünü ve özel operasyonlarda kullanımı, insansız uçak sistemlerinin geleceğin hava kuvvetlerindeki rolü, teknolojideki gelişmelerin hava ve uzay gücüne etkileri, hava ve uzay gücünün kullanılmasıyla ilgili konsept değişikleri detaylı incelenecek, hava ve uzay gücünün konumu tartışılacaktır. Konferansın ülkeler, kurum ve kuruluşlar arasında görüş alışverişi sağlayarak, hava ve uzay gücünün geleceğine yönelik çalışmalarda uluslararası işbirliğine büyük katkıda bulunacağına içtenlikle inanıyorum.''

Korgeneral Raif Akbaş, konferansa 57 ülkeden konularında uzman ve ülkelerinde önemli konumlara sahip konuşmacılarla birlikte bin konuğun katıldığını belirterek, konukları, çalışmalardan arta kalan zamanlarda tarih ve kültür şehri İstanbul'da hoşça vakit geçireceğine inandığını söyledi.

Katılımcılara ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Akbaş, ''Bu vesileyle göklerdeki istikbale işaret eden ve çağlar ötesi vizyona sahip büyük Atamızı, her biri hayatını hava ve uzay gücünün gelişimine adamış tüm havacılık personelini ve bu uğurda canlarını veren tüm havacıları saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Bu tür konferansların ulusal güvenliğin yanında küresel güvenliğin tesisine büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum'' dedi.

Muhabir: Sibel Ertürk Kurtoğlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile