Harput müziğinin güçlü ismi Enver Demirbağ hayatını kaybetti

Harput müziğinin yaşayan usta ismi Enver Demirbağ, evinde çıkan yangın sonucu yanarak hayatını kaybetti.

12 yıldır felçli olan Enver Demirbağ, ya

Harput müziğinin yaşayan usta ismi Enver Demirbağ, evinde çıkan yangın sonucu yanarak hayatını kaybetti.

12 yıldır felçli olan Enver Demirbağ, yalnız yaşadığı Kültür Mahallesi Arka Sokak Manolya Apartmanı zemin kattaki dairesinde ısınmak için kullandığı elektrik sobasının oturduğu koltuğu tutuşturdu. Demirbağ'ın komşuları, evden kokular geldiğini fark etmesi üzerine durumu aile yakınlarına ve güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine gelen polisler, Demirbağ'ın cesedini evde yanmış halde buldu. Yetkililer, Demirbağ'ın oturduğu koltuğu elektrik sobasına yaslanmış halde yanarak can verdiğini belirtti.

Demirbağ'ın hayatını kaybettiğinin duyulması üzerine olay yerine Belediye Başkan Yardımcısı Atik Birici ve Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun ile Demirbağ'ın yakınları ve dostları geldi. Coşkun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, değerli bir sanatçıyı kaybettiklerini söyledi.

ENVER DEMİRBAĞ KİMDİR

Elazığ'ın Palu ilçesinde 1935 yılında dünyaya gelen Demirbağ, Palulu İbrahim Bey ve Ayşe Hanım'ın dört çocuğundan en küçüğüdür. Harput müziğini küçük yaşta öğrenen Demirbağ, çocukluğunu Müzeyyen Senar, Hamiyet Yüceses ve Münir Nurettin Selçuk gibi sanatçıları dinleyerek geçirdi. Palu'da çıkan yangında evleri yanan Demirbağ, daha sonra babasını kaybetti. Palu'nun Sekarat köyünde dayısı Ali Bey, Enver Demirbağ'ı ve yine onun gibi sanatla uğraşan kardeşi Mehmet (Paşa) Demirbağ'ı yanlarına aldı. Dayısı Ali Bey, yeğenlerinin sesinin güzel olduğunu fark edince zamanın musikisi ustası Köğenkli Hafız Mustafa Süer'den ders almalarını sağladı. İki kardeş 15 yıl süren eğitimleri ile konakta meşklerde okumaya başladı. Elazığ- Harput müziğinin yaşayan en iyi icracısı olarak kabul edilen Enver Demirbağ, TRT Radyo arşivi için birçok eser okuyarak kaynak kişi unvanını aldı. Demirbağ'ın 70'e yakın plak doldurduğu biliniyor. 6 yıl süren evliliğinden sonra bir daha evlenmeyen Demirbağ'ın çocuğu yoktu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile