Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Hasan Akan’in koordinatörlügünde düzenlenen Etnobotanik Arastirma Teknikleri kursuna farkli illerden 25 doktora ve yüksek lisans ögrencileri katiliyor.
Dört gün boyunca online olarak devam edecek olan kursta Balikesir Üniversitesinden Prof. Dr. Fatih Satil ve Prof. Dr. Selami Selvi, Munzur Üniversitesinden Doç. Dr. Ugur Çakilcioglu, Bingöl Üniversitesinden de Doç. Dr. Ridvan Polat ve Doç. Dr. Ekrem Darendelioglu gibi alaninda uzman hocalar tarafindan kursiyerlere etnobotanik alaninda dersler verilecek.
TÜBITAK BIDEB birimi tarafindan desteklenen Etnobotanik Arastirma Teknikleri etkinligi ile ilgili programin açilisinda kursiyerlere bilgi veren koordinatör Prof. Dr. Hasan Akan, “Farkli sehirlerden 25 kursiyerimizle 4 gün boyunca ülkemizin bitki kullanim kültürleri üzerinde bilimsel söylesiler yapacagiz. Üniversitelerimizde veya arastirma kurumlarimizda görev yapan, ya da disardan kendi imkanlari ile tez hazirlayan yüksek lisans ve doktora ögrencilerinin, akademik düzeyde Etnobotanik alaninda arastirma teknikleri becerisini kazandirma ve gelistirilmesine katki saglamayi amaçliyoruz. Amacimiz etnobotanik alanina ilgi duyan arastirmacilara veya lisansüstü ögrencilerine yol göstermektir. Ayrica konunun uzmanlarini bir araya getirmemiz genç bilim insanlarina motivasyon saglamak adina yararli oluyor” dedi.
Kursun açilis programina katilarak genç bilim insanlarini selamlayan Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Bektas, fakülte olarak 3. kez etnobotanik kursuna ev sahipligi yapmanin gururunu yasadiklarini belirterek, “25 farkli üniversiteden degerli arkadaslarimiz, genç bilim insanimiz bu kurs kapsaminda tecrübeli hocalarimizdan egitim alacaklar. Etnobotanik önemli bir alan. Gida, yakacak, giyim ve tedavi amaçli hep bitkilerden yararlanilmistir. Kursun genç bilim insanlarimiza önemli katkisi olacagina inaniyorum” diye konustu.
Etnobotanik arastirma teknikleri kursuna ev sahipligi yapmaktan mutlu olduklarini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, bilim alanindaki çalismalara her zaman destek olarak öncülük ettiklerini belirterek, bundan sonraki kursun yüz yüze yapilmasini temenni etti. Bu ve benzeri etkinliklerde genç bilim insanlarina her zaman kapilarinin açik oldugunu vurgulayan Rektör Çelik, bilime katki saglayan ve toplumsal fayda saglayacak projeleri hayata geçiren herkesi Harran Üniversitesi’nde agirlamaktan mutluluk duyacaklarini söyledi.
Harran Üniversitesi'nde 'Etnobotanik Arastirma Teknikleri 3' Programi
Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ev sahipliginde, TÜBITAK BIDEB destegi ile yapilan Etnobotanik Arastirma Teknikleri kursunun 3’üncüsü basladi.