Harran Üniversitesi'ndeki Olaylar

Harran Üniversitesi'ndeki Olaylar

Şanlıurfa’da bulunan Harran Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında 2 gündür devam eden olaylar sona erdi.

Üniversitenin Osmanbey Yerleşkesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga, şehir merkezine kadar taşınmıştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren diken üstünde olan Osmanbey yerleşkesinde gerginlik sona erdi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı yüzlerce çevik kuvvet ekiplerinin ve Özel Hareket timlerinin kontrolünde yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler otobüslere binerek şehir merkezine yöneldiler. Polis ekipleriyle yapılan anlaşmaya göre, aranması bulunan şahıslar yarın avukatlarıyla birlikte karakola giderek teslim olacaklar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ferhat Karataş ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu’nun da olayların yatışması için geldiği Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesinde öğrenci grupları, ‘Katil Polis Üniversiteden defol, Harran Faşizme mezar olacak, Direne direne kazanacağız’ sloganları attılar.
İlk olarak bir açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, “Değerli arkadaşlar öğrenci arkadaşlarımız İnsan Hakları Derneğine başvurusu üzerine biz Sivil Toplum Örgütleri ve avukat arkadaşlarımızla birlikte Osmanbey kampüsüne geldik. Öğrendik ki savcılıktan 7 öğrencinin bir soruşturması var. Bu yetkiyi alan polis arkadaşlar birazda yetkisini aşarak usulsüz bir şekilde gözaltına alma girişimi üniversitedeki gerginliği arttırmıştır. Biz üniversite yönetimiyle birlik soruşturması olan öğrenci arkadaşlarımızı kendi elimizle emniyete götüreceğimizi beyan etmemiz üzerine sorun şimdilik çözülmüştür. Üniversitenin her halükarda kendi sorununu kendisi çözmesi gerekiyor. Öğrenci ile üniversite arasında diyaloğun geliştirilmesi gerekiyor. Dileğimiz bu barış sürecinde tüm sorunların diyalogla çözülmesidir.” dedi.

Öğrenciler adına açıklama yapan bir öğrenci ise, “Okulumuzda rektörlük bilgisi dahilinde sadece savcılık izni bahane edilerek güvenlik güçleri öğrencilere müdahalede bulunmuştur. Bu müdahale sadece gözaltı şeklinde değil adeta linç girişimine dönmüştür. Arkadaşlarımız tüm öğrencilerin gözü önünde adeta öldüresiye dövülmüş ve başları güvenlik güçlerinde ezilmiştir. Üniversite yönetimi ise olaylara sadece izleyici baktı” şeklinde konuştu

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından alkışlar ve ıslıklar eşliğinde otobüslere yönelerek şehir merkezine hareket etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile