Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe Açıklaması

Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe Açıklaması

Viranşehir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, Çanakkale’de elde edilen başarının ruhunun İstiklal Marşı’nın mısraları arasında bulunacağını söyledi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında tertiplenen ’İstiklal Marşı ve Çanakkale Ruhu’ konulu konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çanakkale’de elde edilen başarının ruhunu İstiklal Marşı’nın mısraları arasında bulunacağını söyleyen Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Gökçe, "Renklerin farklılıklarına bakmadan toplumsal uzlaşıyı sağlamak ve aynı hedef etrafında kenetlenmeyi başarmak bir inancın ürünüdür. İşte Çanakkale Zaferi’nin altında bu inancın imzası vardır. Orada Türk, Kürt, Arap ve benzeri unsurlar aynı gaye etrafında omuz omuza vermeyi başarınca, az ya da zayıf olma durumu, ikinci planda kalmıştır. Kendilerinden aşırı derecede fazla sayı ve teknik donanıma sahip olan düşman gücünün mağlup edilmesi bu imanın eseridir. Bu gün aynı kuşatma ile karşı karşıyayız. Ama bu asil millet yine aynı iman ile bu kuşatmayı yaracaktır" dedi.

Viranşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa, Kaymakam Ömer Çimşit, Müftü Kamil Oktay, Viranşehir Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Nüfus Müdürü Faysal Turan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Siraç Yolcu, Tapu ve Sicil Müdürü Mehmet Hekimoğlu, imamlar ile vatandaşlar katıldı.

Konferansın sonunda Kaymakam Ömer Çimşit, Yrd. Doç. Dr. Gökçe’ye kitap hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile