Has Akademi-siyaset Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş AK Parti’ye geçme iddiası üzerine, “Ben de medyadan öğrendim.

Bize gelmiş bir bilgi yok” dedi.

Has Akademi-Siyaset Okulu ilk mezunlarını Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş’un da katıldığı törenle verdi. Törende kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Kurtulmuş, en önemli sorunun bilgi ekseninde siyaset yapılmamasının olduğunu vurgulayarak, “Bilgi ekseninde değil de karşı tarafı suçlayarak yapılması yanlıştır, kolay olandır. Güçlü olmayan sözü söylemek suya yazı yazmak gibidir” dedi.

6 hafta içerisinde 45 kişinin eğitim gördüğünü belirten Kurtulmuş, “Yaklaşık 75 saatlik dersle mezun oldular. İlk derse ben katılmıştım. Çok keyif aldığım derslerden bir tanesiydi” ifadesinde bulundu.

Kurtulmuş, konuşmasına şunları ekledi: “Niçin bilgiye dayalı siyaset yapmalıyız? Biz halkın nabzını tutarak da yeni bir anayasa oluşturduk. ‘Yeni Türkiye Yeni Anayasa’ sloganıyla hazırladık ve meclise de sunduk. Biz bunları bilgi çerçevesinde gönüllü olarak yaptık. Gündem sürekli değişir. Bugün konuşulan yarın unutulur. Son dönemdeki olaylarına bakın hepsi çözümsüz kaldı. Hiçbiri çözüme ulaşmadı. Hafızası zayıf siyaset istemiyoruz.” Mezunların aileleri ve çok sayıda basın mensubunun da katılımıyla gerçekleşen törende Kurtulmuş mezunlara sertifikalarını verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile