Has Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’Den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Has Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda Has Parti olarak kadına yönelik her türlü baskı, dayatma ve ayrımcılığa karşı olduklarını söyledi.Özmen, “Kılığı, kıyafeti, inancı, mezhebi ne olursa olsun bütün kadınları Cumhuriyetin sözde değil özde vatandaşları kabul ediyoruz.

Has Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda Has Parti olarak kadına yönelik her türlü baskı, dayatma ve ayrımcılığa karşı olduklarını söyledi.Özmen, “Kılığı, kıyafeti, inancı, mezhebi ne olursa olsun bütün kadınları Cumhuriyetin sözde değil özde vatandaşları kabul ediyoruz. Ve söz veriyoruz; Has Parti iktidarında hiç ama hiç kimse ne ayrıcalığa sahip olacak, ne de ayrımcılığa tabi tutulacaktır. Bütün antidemokratik uygulamalar son bulacaktır” dedi.

Özmen mesajında şunları kaydetti: “Hiç şüphe yok ki, toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. Örneğin kadınların bir anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakarlık ve çaba her türlü takdirin üzerindedir. Bu nedenle geleceğe güvenle bakabilmek, kadına ve kadın haklarına verilen önemle doğru orantılıdır. Kadının ihmal edildiği, haklarının gasp edildiği, ikinci sınıf muamele gördüğü, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi mümkün değildir. Öte yandan 8 Mart sadece bir kutlama günü değil, kadınların hak arama mücadelesinin sembollerinden biridir. Bugün; İstiklal mücadelemizin kadın kahramanları Nene Hatun’un, Kara Fatma’nın cesaret ve fedakarlığı karşısında bir kez daha saygıyla eğilme günüdür. Onlar; zamanı ve coğrafyaları aşan direniş ve bağımsızlık mücadelesinin kahramanları oldular. Onları anladığımız ve örnek aldığımız ölçüde 8 Mart anlam kazanacaktır. Aksi takdirde basit kutlamalar, rutin sloganlardan öteye geçemeyecektir. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile