Has Parti: Cadde Kenarındaki Otoparklara Çeki Düzen Verilsin

Has Parti: Cadde Kenarındaki Otoparklara Çeki Düzen Verilsin

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, şehirde cadde kenarlarındaki otopark uygulamasına tepki gösterdi.


Kayhan Meydanı`nda düzenlediği basın toplantısında uygulamayı eleştiren Mollasalih, şehirdeki araç sayısının 550 bine dayandığını kaydetti. Mollasalih, meydan düzenlenmesi ve inşaatlar yapılmadan önce yer altı şehir otoparklarının inşaa edilmesi gerektiğini söyledi. Yeni belediye hizmet binasını altına inşa edilecek otoparkın kot farkından dolayı belediye bütçesine çok fazla maliyet ve yük getirmeyeceğini anlatan Mollasalih, şöyle dedi:
"Demir yolu caddesine kurulan pazar pazarı, yılların problemi olan ve bir türlü yer bulunup kaldırılamayan bir sorundur ancak yapılacak yer altı şehir otoparkı bir fırsat olacak ve istenirse pazar günleri kapalı pazar yeri olarak da kullanılabilecektir. Cadde otoparklarımızda daha çok kısa süreli parkın teşvik edilmesi, uzun süreli parkın zorlaştırılması gerekmektedir. Ve böylelikle katlı otoparkların tercih edilmesi sağlanmalıdır. Cadde otoparkları sabahtan akşama kadar park etmek yerine hemşerilerimizin acil işlerinden dolayı için kısa süreli park etmelerini sağlamak için uygulanacak olan fiyat politikası ile kısa süreli parklar ucuz, uzun süreli parklar da pahalı olmalıdır. Yani 1 saate kadar 1 lira ve ondan sonra her saat için 5 lira olmalıdır. 1 saatten fazla işi olan araç sahipleri bölgedeki diğer katlı otoparklara gitmesi teşvik edilmelidir. Yerleşim, gelişim ve ulaşım planlarının tam olarak uygulandığı şehirler çağdaş şehirlerdir. Bursamızı planlı, sağlıklı, tarihi ve kültürel değerleri ile birlikte yaşanabilir bir şehir yapmak için iyi planlamamız gerekmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile