Has Parti'den Anayasa Uyarısı

Has Parti'den Anayasa Uyarısı

Halkın Sesi Partisi Ordu İl Başkanı Mustafa Kemal Şahin, yeni anayasanın bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, "Anayasa için geç kalıyoruz" uyarısında bulundu.

Şahin yaptığı açıklamada, yeni Türkiye için, sivil ve demokrat bir Anayasa yapılması gerektiğini, bu konuda daha fazla geç kalınmaması gerektiğini belirtti.

Parti olarak bu konunun üzerine gideceklerini belirten Şahin, 'Yeni Türkiye için, sivil ve demokrat bir anayasa yapılmasının gerekliliğini yeniden hatırlatıyor ve geç kalınmaması için sorumluluk sahibi herkesi ikaz ediyoruz. Vatandaşlarımız şahit ki, ülkemizin yeni bir anayasaya kavuşması için en çok çalışan partiyiz. Meclisteki partiler birçok konuda olduğu gibi bu konuda da 'mış' gibi yapmaktadır. TBMM, son bir yıl içerisinde iki defa şike yasası çıkaracak kadar aceleci davranırken anayasa yapım çalışmalarını kaplumbağa hızı ile sürdürmektedir. Hala 12 Eylül'ün anayasası ile idare ediliyor olmamızdan meclis partilerinin rahatsızlık duymaması kabul edilebilir bir davranış değildir ' dedi.

Bugünkü yaşanan tablolarda yeni anayasa konusunun ciddi şekilde tehlikeye girdiğini, TBMM'deki ortamın gittikçe gerildiğini, Anayasa Komisyonu 'nun düşük verimde çalıştığını, Genel Kurul'da ise kürsü işgalleri ve kavgalar yaşandığını hatırlatan Şahin, şu görüşlerde bulundu: 'Parti olarak bu konunun takipçisi olmaya kararlıyız. Ciddi anlamda bir anayasa önerisi olan tek siyasi partiyiz ve bu Anayasa öneri taslağımızı tüm STK'lara, basın kuruluşlarına ve siyasi partilere dağıtmaya ve görüş istemeye devam ediyoruz. İlerleyen günlerde tüm Ordu halkını bu isteğimize dahil etmek ve konuya dikkat çekmek için pankart çalışmalarımız da olacaktır. Halkımız şunu unutmamalıdır; adaletle yönetilmemiz ve tüm nimetlerden eşit pay almamız için yeni ve demokrat bir anayasa muhakkak şarttır. '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile