Has Parti Gençlik Kollarından İlginç Açıklama

Has Parti Gençlik Kollarından İlginç Açıklama

Numan Kurtulmuş liderliğinde yeni örgütlenen HAS Parti Aydın teşkilatının 'Efe' unvanlı Gençlik Kolları Başkanı Barış Soyuçok, BDP'nin iki dil talebi ile ilgili açıklama yaptı

Numan Kurtulmuş liderliğinde yeni örgütlenen HAS Parti Aydın teşkilatının 'Efe' unvanlı Gençlik Kolları Başkanı Barış Soyuçok, BDP'nin iki dil talebi ile ilgili açıklama yaptı. Son günlerde gündemden düşmeyen ve BDP'nin talep ettiği iki dil uygulaması konusunda görüşünü açıklayan HAS Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Barış Soyuçok, okullarda Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasında bir sıkıntı ve sakınca görmediklerini söyledi.
Konuyla ilgili yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yapan HAS Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Barış Soyuçok "Türkçe resmi dil olmak şartı ile isteyen etnik kökenli yurttaşlarımızın kendi ana lisanlarnı öğrenmesi en tabii hakkıdır. Biz hep şunu söylüyoruz ana lisan ana sütü kadar helaldir. "Resmi dil ve eğitim dili Türkçe olmak şartı ile kendi dillerini ve kültürlerini seçmeli ders olarak öğrenmelerinde de sıkıntı yoktur" dedi.
Konuyla ilgili açıklamasında son günlerde yaşanan bazı olaylara da yer veren HAS Parti Gençlik Kolları Başkanı Soyuçok "Bu ülkede herkes kendi ana dilini özgürce kullanmalıdır. Bunun önündeki engeller kaldırılmalıdır. Ancak resmi dil Türkçedir. Türkçe'nin yanında bir başka bir dilin resmi dil olarak kabul edilmesi doğru değildir. Ayrıca herkes kendi anadilini ve kültürünü öğrenebilmelidir, bunlar için de okullarda seçmeli dersler konulmalıdır. iki dilli yaşam talebine ilişkin görüşümüz; Analisanı da ana sütü kadar helaldir. Herkes analisanını gayet açık ve rahat bir şekilde konuşabilmek hatta bunu öğrenebilmek durumundadır. Eğer Türkiye analisanın kullanılması önündeki engelleri 15 sene önce kaldırmış olabilseydi, bugün bunların büyük bölümünü konuşuyor olmazdık" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile