Has Parti İl Başkanından 12 Eylül Açıklaması

Has Parti İl Başkanından 12 Eylül Açıklaması

Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, “12 Eylül 1980 Darbesinin ürünü olan anayasa acilen değişmelidir” dedi.

Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, 12 Eylül 1980 tarihinde darbe yapılarak sivil idareye askerlerin el koyduğunu belirterek, yaşanan olumsuzlukları dile getirdi.

Alkayış, “İşkence ve kötü muamele mutat bir uygulama olmuş, insan haysiyet ve onuru ayaklar altına alınmıştı. Tüm bunların ötesinde darbeciler halkımıza 1982 Anayasasını dayatmışlardı. Tüm bu demokrasi karşıtı yapıya karşı 12 Eylül tarihinde halk oylaması ile bir kısım iyileştirmeler yapılmıştır. Ancak, darbeci zihniyet hâlâ kendisini muhafaza etmektedir. 12 Eylül darbesini yapanlara karşı şu anda bir yargılama süreci de başlamıştır. Bu olumlu bir adımdır ama sonuç getirici değildir. Darbe mantığının tamamen kaldırılması, darbe tehlikesinin bir daha olmaması için yeni bir anayasaya acilen ihtiyaç vardır. Mevcut 1982 Anayasası, darbe ürünü olan bir metindir. 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde darbe ürünü olan sistemin devam etmesi siyaseten kabul edilemez. Bu anayasa ile halkın beklentilerinin karşılanması mümkün değildir. Yeni bir anayasa yapmak için Meclis’in daha fazla gayret göstermesi zaruridir. Çağdaş, katılımcı ve sivil bir anayasa yapma konusunda kararlı bir siyasi iradeye ihtiyaç vardır. Milletimiz bu konuda sözünü söylemiş ve gereğini yağmıştır. Sıra ve icraat sırası siyasilerdedir. Boş ve anlamsız polemiklerin bir tarafa bırakılarak beklenen bir anayasa çalışması hızla sonuçlanmalıdır. Has Parti camiası olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yeni anayasa konusunda desteğimiz ve katkımız devam edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile