Has Parti Milletvekili Adayı “Erkan Şengün”

Yaklaşan seçimler öncesi Bayburt’ta da siyasi partilerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

HAS Parti İl Teşkilatı’nca düzenlenen toplantıda Milletvekili adayı Erkan Şengün kamuoyuna tanıtıldı. Parti binasında yapılan toplantıya İl Başkanı Veysel Akbaş, Milletvekili Adayı Erkan Şengün, Konursu Belde Belediye Başkanı Osman Karabulutoğlu, İl ve İlçe Teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.

Tanıtım Toplantısı açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Veysel Akbaş, “12 Haziran milletvekili genel seçimleri dolayısıyla milletvekili aday tespiti için çalışma sürecimizi bu gün itibari ile tamamlamış bulunuyoruz. Bu vesile ile milletvekili sayısının 1 e düşmesine rağmen bütün siyasi partilerden aday adaylığı müracaatında bulunan yüreği memlekete hizmet için çarpan kıymetli hemşerilerimi tebrik ediyor başarılar diliyorum. HAS parti olarak bizlere de aday adaylığı sürecinde il dışında yaşayan hemşerilerimiz de aday adayı olmak için müracaatlar oldu; Yönetim kurulumuzun ve Bayburt kamuoyunun Bayburt’ta yaşayan, Bayburt’ta sevinci ve hüznü kendileri ile birlikte paylaşan kardeşlerimizin aday gösterilmesi kanaati ön plana çıktığından, dışarıda yaşayan hemşerilerimize yaşadıkları bölgelerde müracaatlarını yapmalarını ve bizimde gerekli desteği sağlayacağımızı söyledik. Kurucular kurulumuzda partimizin kurulmasında bizimle kader birliği yapan kıymetli kardeşim Erkan Şengün beyin istifa ederek milletvekili aday adaylığına müracaatı tarafımızdan ve parti organları tarafından kabul görmüş ve Bayburt kamu oyunun kanaati göz önünde bulundurularak Genel Merkezle koordineli yapılan çalışmalar neticesinde 12 Haziran Milletvekili Genel seçimlerinde adayı olmasına karar verilmiştir” dedi.

Milletvekili Adayı Erkan Şengün ise yaptığı açıklamada, “Çok partili sisteme geçtiğimiz 1946 yılından bu güne tek başına gelen siyasi partiler çoğunluğu elde ettikleri ilk seçim heyecanı ile icraatlarına başlar, sonraki dönemlerde heyecanlarını yitirmiş, hizmet anlayışlarını şahıslara endekslemiş dönemler şeklinde gelişir. Önümüzdeki 12 Haziran Milletvekili genel seçimleri bu anlayışa denk düşen durumdadır. İddiamız odur ki; yozlaşmış, menfaatlerine endeksli hale gelmiş Türk siyasetini yeniden dizayn etmek ve formatlamaktır. Sözümüz odur ki; siyaseti duygu sömürüsü yapmamak kamu kaynaklarını zenginleşme ve adam kayırma alanı olarak görmemek, siyasi istikrarı elde etmek, iktidar nimetlerini peşkeş çekmek, Harun gibi gelip, KARUN gibi olmamak, belamlaşmamak, Allah’a ve milletimize hesabını veremeyeceğimiz hiçbir icraatın altına imzamızı atmayacağımıza söz veriyoruz. Türkiye de icra edilen ekonomiye “Ahbap – Çavuş” ekonomisi ya da “hokkabaz” ekonomisi derler. Bir ülke düşününki o ülkede her şey kağıt üzerinde tas tamam gözükür, ancak gerçekte hayatın pratiğinde hiç de yazıldığı gibi gözükmemektedir. Bunları somutlaştırmak gerekirse 2001 yılında ülke enflasyon oranları yüzde 130’ların üzerinde, bankalar arası faziler oranı yüzde 7500 civarında, buna rağmen bir evin mutfak tüpü fiyatı 18 TL idi. Şimdi enflasyon tek haneli rakamlarda ancak mutfak tüpünün fiyatı 63 TL’dir. Bu nasıl bir çelişkidir. Paradan sıfır sildiler, dediler ki! Paramızın itibarı arttı ve bizde buna safiyane inandık oysa gerçek öylemidir? Bizim en büyük para birimimiz 100 TL idi. Şimdi en büyük para birimimiz 200 TL. bu şu demektir hükümet devalüasyon yapmıştır. Paranın sıfırını silmek değerini artırmak değildir. Asıl paranın değerini artıran alım gücünü artırmaktır. Başka bir örnekle 1 litre benzinden alınan Özel Tüketim Vergisi yüzde 65 olup, Hükümetin Maliye Bakanı bunun fazla olduğunu söylemektedir. Ancak buna müdahale etmeyen bir hükümet anlayışı ne yazık ki mevcuttur. 10 yıl önce benim köylüme deselerdi ki senin bakacağın ve satacağın hayvan Danimarka’da, İskandinav ülkelerinde Doğu Avrupa bloklarında yetiştirilen “Anguslar” olacak. Hangi köylü vatandaşımız inanırdı. Hangi esnaf lokantasında kestiği dönerin pişirdiği etin ithal olacağına inanırdı. Hangi Müslüman Kurban Bayramında kestiği kurbanın ithal olacağına inanırdı. Başka söze ne gerek.” Dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile