Hasadi Yapilacakti, Belediyeye Hirsizlik Soku

Hasadi Yapilacakti, Belediyeye Hirsizlik Soku

Izmit Belediyesi tarafindan 12 bin dönümlük alana dikilin 25 bin çilek fidesinde bugün hasat yapilip, geliri ihtiyaç sahiplerine bagislanacakti. Dün gece alana giden yetkililer, çileklerin çalindigini tespit etti. Izmit Belediyesi hasat etkinligini iptal etmek zorunda kaldi.

Izmit Belediyesi Çayirköy Mahallesi’nde hayata geçirdigi Çilek Köyü projesinde hasata hazirlaniyordu. Vatandaslar ile birlikte arazide gerçeklesecek hasat sonrasi elde edilen gelir ihtiyaç sahibi kiz ögrenciler için harcanacakti. Bugün gerçeklesecek hasat etkinligi öncesinde son hazirliklari tamamlamak için alana giden yetkililer, çileklerin olmadigini fark etti. Etkinlik meydana gelen hirsizlik yüzünden iptal edildi.

Izmit Belediyesi’nden yapilan açiklamada, "Dün gece bahçemizin tellerini kesen kimligi belirsiz kisi ya da kisiler, 25 bin çilek fidesinin dikili oldugu, 12 dönümlük arazimizdeki çilekleri toplayarak büyük bir hirsizlik gerçeklestirmislerdir. Bu hirsizlik olayi, sadece bizim degil, ayni zamanda ihtiyaç sahibi kiz ögrencilerimizin de büyük bir magduriyetine yol açmistir. Bu sebeple, bu aksam saat 19.00’da Izmit Belediye Baskanimiz Fatma Kaplan Hürriyet’in katilimiyla gerçeklesecek olan Çilek Hasat Etkinligi maalesef ertelenmistir. Olayin faillerinin tespiti ve adalete teslim edilmesi için güvenlik güçleriyle temasa geçilmistir. Çilek Köyü projemiz kapsaminda elde edilen gelirle destekledigimiz ihtiyaç sahibi kiz ögrencilerimizin egitimlerine olan katkilarimizi kesintisiz sürdürmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz.

Yasanan bu talihsiz olay nedeniyle tüm vatandaslarimizdan özür diler, anlayislari için tesekkür ederiz. Yeni hasat etkinligi tarihini en kisa sürede duyuracagimizin da bilinmesini isteriz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile