Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim Ve Sanat Merkezi'ne Gençlerden Yogun Ilgi

Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim Ve Sanat Merkezi'ne Gençlerden Yogun Ilgi

Samsun’un Atakum Belediyesi tarafindan 2022 Mayis ayinda hizmete açilan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’ne gençler yogun ilgi gösteriyor.

Özellikle ögrencilerin ugrak noktasi olan merkezde kütüphaneden, meslek kurslarina ve sanat etkinliklerine genis yelpazede hizmet sunuluyor. Ögrenciler, Atakum Belediyesi’nin gençlere özel indirim firsatlari sunmak için baslattigi “Genç Atakart” uygulamasiyla, yemek hizmetinde yüzde elli indirimden faydalaniyor. Gençler, en çok farkli ilgi alanlarina hitap eden çok sayida kitabin yer aldigi kitap kafede zaman geçiriyor.

“Ortamimiz çok güzel”

Ögrenciler; Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde sunulan hizmetten son derece memnun olduklarini belirterek Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci’ye tesekkür ettiler.

Genis teknolojik imkânlardan faydalandigini belirten Can Pinar, “Izmir’den geliyorum. Ondokuz Mayis Üniversitesi Endüstriyel Tasarim Bölümünü kazandim. Atakum gerek mimari gerek yesillendirme açisindan çok güzel. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde çok hos bir ortam var. Kütüphanede sessiz bir sekilde ders çalisabiliyoruz“ derken; 22 yasindaki Üniversite Ögrencisi Ali Osman Karaaslan, “Buraya Dikey Geçis Sinavi’na (DGS) hazirlanmak ve üniversite derslerimde kendimi gelistirmek için geliyorum. Merkezin fiziki sartlari çok uygun. Kütahya’nin bir ilçesinden geldim. Açikçasi böyle imkanlari olan bir yerle karsilastigim için çok sasirmistim. Her konuda çok iyiler. Ben sürekli bilgisayar basinda oldugum için internet imkanindan yararlaniyorum. Gelip kahvemi yapiyorum” seklinde konustu.



“Zaman çok verimli geçiyor”

Eylül Koyuncu, “Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’ne geçen seneden beri geliyorum. Günde ortalama 4-5 saat buradayiz. Kütüphane kalabalik oldugunda bile çok sessiz. Zaman çok verimli geçiyor. Insanlar birbirleriyle yaris halinde degil, herkes birbirine destek oluyor. Ulasimi çok rahat. Her yere yakin. Buradaki yemekler de çok güzel. Geçen sene AtaKart çikarmistik. Halen kullaniyoruz” diye konusurken Melike Sükran Akgül “Güzel kütüphane ortami var. Kitap olanaklari da iyi. Sürekli yeni kitaplar, ekleniyor. O yüzden çok memnunum. Çok seviyorum. Genç Atakart’la burada yüzde 50 indirimli yemek yiyebiliyoruz. Baskanimiza çok tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

“Haftanin yedi günü buradayim”

Kütüphanenin müdavimlerinden oldugunu söyleyen Ömer Efe Denizer söyle konustu:

“Üniversite sinavlarina ikinci kez hazirlaniyorum. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde sunulan tüm imkanlardan gerek ücretsiz internet gerek indirimli yemek hizmeti ve diger etkinlikler olsun çok memnunuz. Haftanin her günü kütüphanedeyim. Çok rahat çalisiyorum. Görevliler, ögrenciler buradaki herkes çok anlayisli. Bizim için çok ideal bir ortam oldugunu düsünüyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile