Hasan Kalyoncu Üniversitesi Ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Arasinda Is Birligi Protokolü

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Arasinda Is Birligi Protokolü

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) arasinda, Gaziantep’in gelisimini ilgili tüm paydaslarla birlikte is yapma kültürünü gelistirmek suretiyle desteklemek amaciyla is birligi protokolü imzalandi.

Özellikle Gaziantep’teki kültürel ve sanatsal faaliyetlere ivme kazandirmayi amaçlayan is birligi ile ilk asamada; “Yeni Medya Akademisi”, “Kültür ve Sanat Akademisi” ve “Iletisim Müzesi” kurulmasi planlaniyor. HKÜ Rektörlügü Senato salonunda gerçeklestirilen protokol imza törenine, GBB Baskani Fatma Sahin, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Özge Hacifazlioglu, HKÜ Genel Sekreteri Ümit Sahnaoglu, HKÜ Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdogan, GBB Baskan Yardimcisi Erdem Güzelbey, GBB Kültür ve Turizm Daire Baskani Oya Alpay ile GBB Gençlik ve Spor Daire Baskani Zekeriya Efiloglu katildi.

“Yasam kalitesini artiracak projeler yapmamiz gerekiyor”

Protokol töreninde konusan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ile birlikte her zaman is birligi içerisinde çalisiyoruz. Birlikte is yapma kültürünü daha da gelistirmek için bu protokolü imzaliyoruz. Üniversiteler egitim, ögretim ve arastirma odakli çalisan kurumlardir. En önemli misyonlarindan bir tanesi de ürettigi bilgiyi teknolojiye dönüstürürken, arastirma sonuçlarini toplumla paylasmaktir. Yapmis oldugumuz is birlikleri ile sanat, teknoloji, kültür, sosyal yardimlasma vb. alanlarda çok kaliteli isler çikiyor. Güçlerimizi birlestirirsek daha büyük ve güzel isler yapabilecegimizi düsünüyoruz. Bu isbirliginin çiktisi olarak, özellikle Avrupa Birligi projelerinde ortak hareket ederek; sehrimizi ve üniversitemizi kalkindiracak, gelistirecek ve toplumun yasam kalitesini artiracak projeleri yapabilmek ve alinan fonlari da iyi degerlendirmek gerekiyor" dedi.

“Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin teknoloji açisindan her geçen gün güçlenen alt yapisi var”

Önemli bir protokol imzalamak için Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde olduklarini belirten Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, "Esi benzeri olmayan, vizyonu, birlestirici gücü olan, çok çaliskan, bizim için kiymetli abimiz olan Hasan Kalyoncu’yu rahmet ve minnetle aniyoruz. Hasan Kalyoncu’nun ismi bu üniversitede yasiyor. Bu isme layik olacak sekilde de bir çalisma var. Biz Cemal Kalyoncu ve Haluk Kalyoncu basta olmak üzere tüm ailenin her bir mensubuna da gayretlerinden dolayi çok tesekkür ediyoruz. Biz sanayi, kültür ve gastronomi sehriyiz. Hepsinin önünde, egitim ve bilim sehri olma gibi bir hedefimiz var. Çünkü sanayi sehri ve kültür sehrini sürdürülebilir kilmanin yolu da egitim ve bilim sehri olmaktan geçiyor. Bugün 4 üniversitesi olan sehrimizde Hasan Kalyoncu Üniversitesi, vakif üniversiteleri arasinda çok kisa süre önce kurulmasina ragmen nitelik, nicelik, islevsellik ve kalite açisindan, ülkemizin en iyi hocalarinin buraya gelmesi, bölümlerin dogru bir sekilde planlanmasi bakimindan, vakif üniversiteleri içerisinde basari endeksini sürekli yükselten bir üniversitemizdir. Teori ile pratik birlesirse, bilgi ekonomisi dogru yönetilirse, sehir ekonomisi de dogru yönetilir. Üniversitelerimizin içerisinde büyük bir beseri sermaye var. Bu gücü ne kadar çok koordine edebilirsek, dogru is yapma kapasitesini arttirilabilirsek, üniversite, belediye, iki milyonluk nüfus, sehir, bölge ve ülke kazanacak. Kim bunu dogru modellerse, kim koordinasyonu, is birligini, güç birligini dogru bir sekilde güçlendirirse orada basari kaçinilmaz oluyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin teknoloji açasindan her geçen gün güçlenen bir alt yapisi var. Nitelikli ögretim elemanlari ile niteligi yüksek bir altyapi olusturuldu ve gayet iyi gidiyor. Sosyal politikalar dedigimiz sosyal destek sistemini ilgilendiren iletisim fakültesini ilgilendiren kisimlarda da çok güzel basari hikâyeleri var. Bizim de en büyük derdimiz yaptigimizi daha iyi anlatmak. Su ana kadar verdiginiz tüm destekler için tesekkür ediyorum. Bu protokol ile birlikte, insanin kazanacagi, beseri sermayenin güçlenecegi, gençlerimize yarinlarda daha güçlü bir gelecek kuracagimiz, yeni bir imzayi atmanin büyük bir heyecani ve mutlulugu içerisindeyiz. Insallah bu imza bizi, ‘Birlikten Güç Dogar’ anlayisiyla daha da güçlendirecektir" diye konustu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) arasinda gerçeklestirilen is birligi protokolü imza töreni, günün anisina yapilan toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile