Hasan Kalyoncu Üniversitesinde 2012-2013 Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde 2012-2013 Eğitim-öğretim Yılı Başladı

2012-2013 eğitim öğretim yılı, tüm Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) akademik, idari personeli, öğrenciler ve öğrenci ailelerinin katıldığı bir törenle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof.Dr. İbrahim Özdemir öğrencilere hitaben, “Tarihi İpekyolu üzerinde 5600 yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Gaziantep’e ve Hasan Kalyoncu Üniversitesine hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı.

Ülkemizin ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan ilerleyebilmesi için güçlü üniversitelere ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Prof.Dr. Özdemir öğrencilere “Cumhuriyetimizin 100. Doğum yılı olan 2023’te aldığı kaliteli eğitimle özgüveni yüksek, çağdaş teknoloji ve iletişim araçlarını çok iyi kullanan, öğrenmeyi öğrenmiş bireyler olarak sizleri çeşitli kademlerde ve görevlerde ülkemize, insanımıza ve insanlığa hizmet ederken görmeyi hayal ediyoruz” diyerek hedef gösterdi.

Prof. Dr. Özdemir, küreselleşen dünyada bizi biz yapan değerlere de işaret ederek öğrencilerini, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli gibi Anadolu’yu ‘kardeşlik ve sevgi’ ile mayalayan, 72 milleti bir gören uluların evrensel değerleri ile bezenmiş bireyler olarak yetiştirmek istediklerini vurguladı.

Daha sonra konuşmasında HKÜ’nün kurucusu rahmetli Hasan Kalyoncu’nun hayatından kısaca bahseden Rektör Prof.Dr. Özdemir, Merhum Hasan beyin kelimenin tam anlamıyla bir eğitim gönüllüsü olduğunu, geleceğin Türkiye’sini eğitim temelli hayal ettiğini vurgulayarak öğrencilere “Sizler bu hayalin ve rüyanın somutlaşmış örneklerisiniz” dedi.

Lise hayatının tüm alışkanlıkları ile birlikte geride kalması gerektiğini, bu günü bir başlangıç yapmanın zamanı olduğunu vurgulayan Rektör Özdemir, “Şimdi değişim zamanı. Sizler için bu gün yeni bir gün ve değişim için iyi bir fırsat. Evet, şimdi değişim zamanı! Dünyada ve çevremizde büyük değişim ve dönüşümlere tanık oluyoruz. Eskiden tarihi kitaplarda okurduk; şimdi tarihe tanıklık ediyoruz” dedi.

Rektör Prof.Dr. İbrahim Özdemir’den sonra öğrenciler adına söz alan Mühendislik Fakültesi Öğrencisi M. Fatih Alisinanoğlu “HKÜ’de Öğrenci Olmak: Fırsatlar ve Biz” konulu bir konuşma yaptı. HKÜ’nin öğrencilere tanıdığı imkânlardan bahseden Alisinanoğlu, genç öğrencilere verilen ‘Liderlik bursu’ ile ABD’ye nasıl gittiğini anlattı. Öğrenci Alisinanoğlu’na Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu adına Rektör Prof. Dr. Özdemir ‘Liderlik ödülü’ verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile