Hasan Kilca Açiklamasi 'Karatay'in Cazibesi Yeni Yatirimlarimizla Artiyor'

Hasan Kilca Açiklamasi 'Karatay'in Cazibesi Yeni Yatirimlarimizla Artiyor'

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan Konya’ya kazandirilan ve kapilarini 1 Temmuz’da vatandasa açan Karatay Lavanta Bahçesi, bu yil ikincisi düzenlenen “Karatay Lavanta Günleri”ne ev sahipligi yapti.

Karatay Belediyesinin 2019’da Karaaslan Üzümcü Mahallesinde olusturdugu Karatay Lavanta Bahçesi, “2. Karatay Lavanta Günleri”ne ev sahipligi yapiyor. Açildigi ilk günden itibaren büyük ilgi gören Karatay Lavanta Bahçesi’ne gelenler hem lavantalar arasina yerlestirilen salincak, nostaljik mini traktör, köprüler, saman balyalari, su kuyusu ile seyir teraslari ve yürüyüs yollari gibi daha birçok alanda diledikleri gibi fotograflar çekti hem de Karatay Lavanta Günleri’nde keyifli vakitler geçirdiler.

“Lavanta Günleri’nde birçok etkinlik gerçeklestirildi”

Karatay Lavanta Bahçesi’nin hemen karsisinda belediye tarafindan olusturulan etkinlik alaninda birçok firma açtiklari stantlarda el sanatlarini icra ederken; etkinlik alanina gelen vatandaslar, çocuklariyla birlikte; oyun alanlari ve sahne gösterileriyle eglenceli vakit geçirdiler. Lavanta Günleri’nde Çocuklar için birçok yarisma programi, masal ve çizgi film kahramanlari Keloglan, Niloya Masa ile Koca Ayi, Kukuli’nin yani sira daha birçok etkinlikler düzenlendi.

Karatay Belediyesi’nin standina ugrayan vatandaslar, Karatay Lavantasi’ndan üretilen dondurma ve gazozun tadina bakma firsati bulurken; yine lavantadan üretilen reçel, lokum, kolonya, sabun, krem, tohum ve yaglardan temin etme imkâni da buldu. Bu yil ikincisi gerçeklestirilen Karatay Lavanta Günleri’ne katilan vatandaslar, etkinligi çok begendiklerini ifade ederek, organizasyon dolayisiyla Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti. Vatandaslar; “Karatay Lavanta Bahçesi’ni ve Lavanta Günleri için yapilan etkinlik alanlarini tek tek gezdik. Her seyiyle çok güzeldi ve bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Karatay Lavanta Bahçesi ve Karatay Mevlana Gül Bahçesi Karatay’a ve Konya’ya ayri bir zenginlik ve deger katti. Gelecek yillarda da Karatay Lavanta Günleri’nin devam etmesini diliyoruz ve gelenek haline gelmesini istiyoruz. Bu güzel bahçeler ve etkinlikler için Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca’ya çok tesekkür ediyoruz” dedi.



“Karatay Mevlana Gül Bahçesi ilçeye ayri bir deger katti”

Karatay Lavanta Günleri’ni ziyaret eden vatandaslar, 1 Temmuz itibariyle kapilarini açan Karatay Mevlana Gül Bahçesi’ni de gezme imkâni buldu. Misafirlerini agirlamaya baslayan Karatay Mevlana Gül Bahçesi; gölgelikli salincak, gül semsiyesi, gazebo, gül taki, travers yürüyüs yollari, gül agaçlari ve daha birçok objesiyle ilk günden vatandaslarin yeni ugrak yeri haline geldi. Hem Karatay Lavanta Günleri hem de açilisi yapilan Karatay Mevlana Gül Bahçesi vatandaslardan tam not aldi. Öte yandan, Karatay Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde 14 bin metrekarelik bir alanda kurulan Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin de resmi açilisi gerçeklestirildi.



“Karatay’in cazibesi yeni yatirimlarimizla artiyor

Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin açilisi için düzenlenen törende konusan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay Lavanta Bahçesi’nin ardindan Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin de ilçeye çok yakistiginin altini çizdi. Karatay’in güzelligini ve degerini artirmak için çok yönlü çalismalar yürüttüklerini aktaran Baskan Hasan Kilca, “Bir sehrin degeri, fiziki yatirimlarin yaninda, yesil alanlarin artirilmasi ile de mümkündür. Bu alanlar vatandaslarimizin güzel anilarini artiracagi, sevdikleriyle hos vakit geçirecegi kiymetli mekânlardir. Karatay Mevlana Gül Bahçemiz, 14 bin metrekare alan içerisinde 190 farkli çesitten 50 binin üzerinde gül fidesinin ekilmesiyle olusturuldu. Karatay’in ve Konya’nin güzelligine güzellik kattik. Gül Bahçemizin hemen karsisinda Lavanta Bahçelerimiz bulunuyor. Lavanta Bahçelerimizi de 3 kat büyüterek 340 bin metrekareye çikarttik. Bu bölge, Hobi Bahçemiz ve Piknik Bahçemiz ile birlikte artik Konya’nin yeni bir cazibe alani. Hz. Mevlana’nin 750’nci vuslat yil dönümü dolayisiyla Sayin Cumhurbaskanimiz 2023’ü Mevlana yili ilan etti. Mevlana yili olmasi sebebiyle Gül Bahçemizin ismini Karatay Mevlana Gül Parki olarak belirledik. Gül, siirlere konu tüm sairlerin en çok kullandigi figür. Burada çok güzel fotograf çekim alanlari olustu. Dügünlerden sonra damatlarimiz gelinlerimiz buraya geliyor. Mezuniyetten sonra ögrencilerimiz geliyor. Yine fotograf tutkunlarinin ugrak noktasi haline gelecek Gül, güzelligi ve zarafetiyle insanlari büyülüyor. Lavanta ise benzersiz kokusu ve renkleriyle zihinleri rahatlatan bir bitki olarak taniniyor. Bu iki bahçenin bir arada olmasi, adeta bir dogal güzellik söleni yasatmaktadir. Karatay Mevlana Gül Bahçemizin ilçemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“Karatay Mevlana Gül Bahçesi ile Konya yeni bir güzellik kazandi”

Açilisa katilan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci da, Karatay Lavanta Günleri’nin çok keyifli anlara vesile oldugunu söyleyerek açilisi yapilan Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin de Konya’ya hayirli olmasini diledi.

Konya’ya görsel sölen sunacak yeni bir noktanin daha hayata geçtigini dile getiren Baskan Ahmet Pekyatirmaci, “Bugün Karatay’a bir güzellik daha ekleniyor. Bir Baska Karatay’a yakisan isler yapiliyor. Karatay Mevlana Gül Bahçesi ile yeni bir lokasyon daha Konya’miza eklenmis oldu. Karatay Lavanta Bahçeleri, sadece Konya’da degil tüm Türkiye’de ilgi gören bir mekani haline geldi. Eminim ki Mevlana Gül Bahçesi de önemli ziyaret mekanlarindan birisi olacak. Burada da çok güzel renkler, farkli güzellikler var. Buraya gelen misafirler hem güzel anilar biriktirecekler hem de güzel fotograf karelerini ortaya çikaracaklar. Hizmetlerinden dolayi Karatay Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum. Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin Karatay’imiza ve Konya’miza hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.



“Karatay Gül Bahçesiyle ve Lavanta Bahçesiyle gözlere hitap ediyor”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise, Karatay Mevlana Gül Bahçesi’ne Hazreti Mevlana’nin adinin verilmesinin çok anlamli oldugunu söyledi.

Karatay’in Lavanta Bahçesi ve Mevlana Gül Bahçesiyle görsel olarak daha da zenginlestigine vurgu yapan Mustafa Hakan Özer, “Hazreti Mevlana’nin vuslatinin 750’nci senesinde onun hatirasina olusturulan Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin sehrimize hayirli olmasini diliyorum. Mevlana demek Konya demek. Onun asirlar öncesinden baris üzerine, hosgörü üzerine söylediklerine bugün çok ihtiyaç duyuyoruz. Dolayisiyla onun isminin ve ögretilerinin her yerde zikredilmesi verilmesi çok kiymetli. Bu güzel ve estetik bahçenin Hazreti Pir’in isminin bulusmasi çok güzel düsünülmüs. Hemen yakindaki Karatay Lavanta Bahçemiz de on binlerce vatandasi agirliyor. Bu güzel bahçenin yaninda Mevlana Gül Bahçesi’nin de eklenmis olmasi, Karatay’imizi daha da zenginlestirmis oldu. Belediyelerimiz hizmette yarisiyor. Biz belediyelerimizin bu çalismalariyla gurur duyuyoruz. Ankara’ya adim attigimizda Konya’daki yerel yönetimlerin basarisindan bahsediliyor. Konya’daki hizmet aski bu hizmetlerin ortaya çikmasina vesile oluyor. Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin Konya’ya kazandirilmasinda emegi olan Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca’ya basta olmak üzere herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin resmi açilisinin ardindan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, AK Parti Karatay Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri; Mevlana Gül Bahçesi’ni gezdiler. Protokol üyeleri ayrica, “2. Karatay Lavanta Günleri” etkinlik alanini da ziyaret ederek hem stant açan firmalar hem de alanda eglenen aileler ile çocuklarla da bulustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile