Hasan Sahmaranoglu Ve Hasan Bitken, Rektör Karacoskun Ile Bir Araya Geldi

Hasan Sahmaranoglu Ve Hasan Bitken, Rektör Karacoskun Ile Bir Araya Geldi

Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, Sair Hasan Sahmaranoglu ve Yazar Hasan Bitken ile Rektörlük Makami’nda bir araya geldi.

Görüsmeye Rektör Yardimcisi Mehmet Ali Yildirim da katildi.

Sair Hasan Sahmaranoglu, Kilis Belediyesi Kültür Yayinlari tarafindan basilan “Sagirname ve Sagir Katip Divani” adli yayina hazirladigi siir kitabini Rektör Karacoskun’a tanitti.

1800’lü yillarda Kilis’te Kadi Camii’nde görev yapan Sagir Katip’in siirlerinin 1932 yilinda Muallim Bilge Rifat tarafindan takdim edildigini, kendisinin de unutulmaya yüz tutan bu Divan’i yeniden yayina hazirlayarak edebî hayatimiza kazandirdigini ifade etti.

Bu süreçte kendisinden desteklerini esirgemeyen Rektör Karacoskun’a tesekkür etti. Yazar Hasan Bitken de Valiligin destegiyle Kilis’in tarihi zenginligini anlatan bir kitap kaleme alma sürecinde oldugunu belirtti.

Üniversit bünyesinde hizmet veren Sanat Evlerinin kapilarinin Sahmaranoglu ve Bitken gibi sair ve yazarlara her zaman açik oldugunu vurgulayan Rektör Karacoskun, görüsmeden duydugu memnuniyeti dile getirerek Hasan Sahmaranoglu ve Hasan Bitken’e tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile