Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimini veren Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bu eğitimi 190 personele verdiklerini, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden aldıkları yetki belgesi ile İzmir dışında bu eğitimi ilk defa Muğla’da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Biyosidal ilaçların nasıl, ne kadar kullanılması gerektiği ve bu ilaçları kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini eğitime katılan personele anlattıklarını söyleyen Ferdan Çiftçi, gelecek nesillere daha yaşanılır bir çevre bırakmak için haşere ile mücadelenin doğru yapılması gerektiğini belirtti.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 2014 Temmuz ayında Fethiye’de, kasım ayında Muğla genelinde başlattıkları haşere mücadelesinde başarılı olmak için bilimsel verilere, eğitime büyük önem verdiklerini söyledi ve haşere ile mücadelede başarılı olmak için, eğitimli personele, biyosidal ürünler yönetmeliğine uygun ilaçlara, gelişen teknolojiye uygun ekipmana ve tüm bölge için hazırlanmış iyi bir haritalamaya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Eğitim çalışmalarına bu nedenle büyük önem verdiklerini belirten Hacı Koç, eğitim çalışmalarında kendilerine her türlü kolaylığı sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve eğitimi veren İzmir Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu’na teşekkür etti.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2014 Kasım ayından itibaren Muğla genelinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Haşere ile Mücadelesi’nin halk sağlığı ve çevre için çok önemli olduğunu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilen bu hizmetin en doğru ve en iyi şekilde yapılması gerektiğini söyledi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Haşere ile mücadelede görev alan 190 personelimize biyosidal ürün uygulayıcı eğitimi alanında uzman hocalarımız tarafından verildi ve bu arkadaşlarımız sertifika almaya hak kazandılar. Muğla ili genelinde 6 hizmet noktamızdan 51 hizmet aracı, 190 işçi, 6 teknik personel ve 6 Veteriner Hekim ile yürüttüğümüz haşere mücadelesinde sahada görev alan personelimiz biyosidal ilaçları kullanırken nelere dikkat etmesi gerektiğini, kendilerine ve çevreye zarar vermeden bu ilaçlamaları nasıl yapacaklarını bu eğitim çalışmaları sayesinde daha iyi öğrendiler. Muğla’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilen bu hizmetin halk sağlığı ve çevre için ne kadar önemli olduğunu herkesin iyi bilmesi gerekir. Muğla ili genelinde haritalama çalışmaları sayesinde üreme alanları belirlenen sivrisineklerin ortadan kaldırılması için ekiplerimiz gece gündüz mesai harcıyorlar. Bilgiyle, akılla, gayretle bu hizmeti hep birlikte yürüteceğiz. Sertifikalarını alan bütün personelimizi tebrik ediyor, eğitimi veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen Haşere ile Mücadele Hizmeti’nde görev alan 190 personele Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu, Doç. Dr. Hüseyin Güler, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Tuğrul Şahbaz, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ziraat Mühendisi Ferdan Çiftçi ile Ziraat Mühendisi Banu Erdal tarafından mayıs ayında verildi ve eğitim sonunda 190 personel bu sertifikayı almaya hak kazandı.
Haşere İle Mücadele Personeline Sertifikaları Verildi
Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen Haşere ile Mücadele Hizmeti’nde görev alan 190 personele Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla verildi.