Hasköy'de Hem Kursları, Büyük İlgi Görüyor

Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Savaş Bulan, ilçe merkezi ve bağlı köylerde, 150 kurs açtıklarını söyledi.

Hasköy HEM'in ilçe merkezi ve köylerde açtığı, makine dikiş ve nakış kursu yoğun ilgi görüyor.

Müdür Bulan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde açılan makine, dikiş nakış kursuna ilk etapta 40 kursiyerin başladığını söyledi.

Kursta makine nakış, el sanatları, Suriye boncuk işi, tutkal takımları, Bartın yöresine ait tel kırma, elde kurdele çalışmalarının yapıldığını belirten Bulan, yıl sonu sergisi için şimdiden hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Bulan, özellikle kış mevsiminde, genç kızların bu kurslara daha çok katıldığını belirterek, kız çocuklarının oldukça yetenekli ve hünerli olduğunu ifade etti.

Bulan, ''Makine dikiş kursumuzda, 14 kursiyer var. El sanatları ile uğraşıyorlar. İlçede sosyal aktiviteler olmadığı için kurslarımıza büyük rağbet var. Genç kızlar çeyize ağırlık veriyor. Günümüzü en iyi şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Genç kızların beceri ve yetenekleri bizi daha da gayretli bir çalışmaya sürüklüyor'' dedi.

Bilgisayar operatörlüğü, bilişim teknolojileri ve donanım, halk oyunları, üniversiteye hazırlık, Anadolu, fen ve kolejlere hazırlık gibi kursların da halen devam ettiğini hatırlatan Bulan, ilçe merkezinde kurs sayısını yükselttiklerini ve ilçeye bağlı köylerde de çok sayıda kursun açıldığını vurguladı.

Genç yeteneklerin keşfedilmesi ve gençlere meslek kazandırılmasına önem verdiklerini dile getiren Bulan, kurs açılmasını talep eden köylere öncelik verdiklerini ve bunun için köylerde alan çalışması yaptıklarını belirtti.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile