Hasköy'de Yılsonu Sergisi

Hasköy'de Yılsonu Sergisi

Muş’un Hasköy ilçesindeki Kadir Rezan Has Kız Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) tarafından yılsonu sergisi düzenlendi.

Hasköy Kadir Rezan Has Kız YBO tarafından Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürütülen ‘Bir Çiçek Daha Açsın’ projesi kapsamında öğrencilerce hazırlanan eserler sergilendi. ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması’ programı kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde hazırlanan resim ve el emeği ürünleri okul bahçesinde ailelerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışını gerçekleştiren okul müdürü Seyithan Altay, öğrenciler tarafından yapılan eserlerin göz doldurduğunu söyledi.

Proje kapsamında öğrenciler tarafından birbirinden iyi çalışmaların sergide yer aldığını belirten Altay, “Bir Çiçek Daha Açsın Projemiz kapsamında öğrenci ve velilere yönelik bilgisayar, voleybol, satranç, ebru, diksiyon, okuma-yazma ve gitar kursları açılmış olup. bu kurslarımıza 73 kız öğrenci cd 80 veli devam etmektedir. Mart ayı itibariyle başlayan kurslarımız aktif bir şekilde devam etmektedir. Öğrencilerin büyük gayretleri sonucunda ortaya konan ürünler okulumuzun bahçesinde sergilendi. Okula kazandırılan kız öğrencilerimizin ebru kursunda yaptıkları resimler göz doldurdu. Yine gitar kursuna katılan kız öğrencilerimiz tarafından misafirlere mini bir konser verildi.

Satranç kursuna katılan öğrenci ve veliler kategorisinde satranç turnuvası düzenlendi.

Dereceye giren öğrenci ve velilere hediyeler verildi.

Projemizin kurs sonu sergisine katılan okul müdürlerine, ilçe kurum amirlerine, Hasköy halkına, bu ürünlerin ortaya çıkmasına vesile olan tüm kız öğrencilerimize, velilerine, öğretmenlerine ve proje personellerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile