Hasköy Hem'den Yılsonu Sergisi

Hasköy Hem'den Yılsonu Sergisi

Muş’un Hasköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen yılsonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu.

Hasköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru eserler sergilendi. Kursiyerler tarafından bir yıl boyunca yapılan eserler açılan stantlarda vatandaşların beğenisine sunuldu. İlçe stadyumunda düzenlenen etkinliğe Muş Valisi Seddar Yavuz, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Elçi, kurum amirleri, öğretmen ve kursiyerler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bizler bugün burada olduğu gibi bir araya gelmeyi, bir ve beraber olmayı seven, yaşayan ve yaşatan bir milletiz. Dünyanın neresine gidersek gidelim, hangi güzelliklere sahip olursak olalım, bizim için en güzel yer öncelikle kendi vatanımız, ilimiz, ilçemizdir. Bizde bu düşünce ve hareketle tüm Hasköylüleri bir araya getirmek, yıl içerisinde ilçemizde üretilen el ürünleri sergilemek amacıyla böyle bir organizasyon yapmaya gayret ettik. Mutlaka ki çok büyük paralar harcamaya, büyük masraflar yapmaya gerek yok. Önemli olan birlik, beraberlik, kardeşlik kapısını aralayabilmek, toplum bilincini oluşturabilmek, ben kelimesinden ziyade biz kavramının olgunluğunu geliştirebilmek ve her şeyden önemlisi aynı topraklar üzerinde, aynı amaçlar uğrunda yaşadığımızı bilmek ve hissettirmek, bu tür programların en büyük özelliğidir. Siz değerli misafirlerimiz de programımıza iştirak ederek bize destek verdiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Yine Hasköy ilçemiz söz konusu olduğunda büyük bir cömertlik gösteren ve desteğini fazlasıyla sunan valimize huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Vali Seddar Yavuz ise, genç kızların bir ölçüde de evliliğe hazırlık yapıp, çeyizlerini hazırladıklarını söyledi.

Kursiyerlerin yavaş yavaş pazara yönelik çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Yavuz, “Bu beni çok memnun etti. Bizim burada amacımız sadece el becerisi kazanmak değil. Halk eğitim kurslarımız birçok alana ilişkin bilgiler veriyor. Evlilikten tutun birçok alana kadar, çocuk yetiştirmeye kadar, ama bu arada el becerisi de kazandırıyoruz. El becerisi kazandırmak aslında birçok açıdan faydalı, çünkü nihayetinde ev hanımı olacak genç kızlarımız ve ev hanımlarımız var. Aile bütçesine ve ekonomisine katkı sunacaklar. Başka özelliklerini pazara yönelik çalışmalar yaptıklarını gördüm. Özellikle yurt dışına pazarladıklarını ve para kazandıklarını da öğrendim. Amacımız zaten bu. Öğrenmenin yaşı yok diyoruz. Beşikten mezara kadar eğitim olduğuna göre şimdi yeni dünyada da hayat boyu öğrenme kavramı var. Aslında aynı kavramları döndürüp duruyoruz. Hz. Peygamber, ‘beşikten mezara kadar’ demiş. Bu Avrupa da ‘hayat boyu öğrenme’ diyor. Demek ki aslında olmayan bir şeyi keşfetmiş değiller. Sadece ismini değiştirmişler. Biz istiyoruz ki kadınlarımız, kızlarımız hem kendilerini geliştirsinler, mümkünse bu işten para kazansınlar ve aile bütçesine katkı sunsunlar, niyetimiz o. Emeği geçen başta kaymakamımızı, halk eğitim teşkilatımızı, usta öğreticilerimizi, kursiyerlerimizi, daha da önemlisi kursiyerlerimizi kursa gönderen eşleri, anne babaları da tebrik etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından stantları gezen Vali Seddar Yavuz, kursiyerlere teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile