Hasta ve Mahkumlara Dini Hizmet

Hasta ve Mahkumlara Dini Hizmet

Antalya’nın Alanya ilçe Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, Alanya Devlet Hastanesi'nde camiye gidemeyen hastalar için 4 yıldır hizmet verdiklerini belirtere, "Hastane bahçesinde bulunan mescide 4 yıl önce imam tayin ettik ve bu süre zarfından günde 5 vakit imamımız görev yapmakta" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ibadetini gerçekleştirmek için camiye gidemeyen vatandaşlar için harekete geçerken, Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokole göre hastanelerde de artık din hizmeti verilecek. Alanya'da ise bu uygulama 4 yıl önce başladı.

Müftü Ahmet Hamdi Başpınar, kendilerine gelen talep doğrultusunda 4 yıl önce Alanya Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan mescide imam tayin ettiklerini söyleyerek, "Camiye gelemeyen vatandaşlarımız ayağına kadar gidip her türlü hizmeti götürüyoruz" dedi.

CEZAEVİNE İMAM
Hastanenin yanısıra 2 yıldır Mahmutlar'da bulunan Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na imam tayin ettiklerini belirten Başpınar, "Din görevlilerimiz cezaevine giderek hükümlülere yönelik vaazlar veriyor. Ayrıca burada tahsis edilen mescitte namazlarını kılabiliyorlar. Çok sayıda hükümlümüz din görevlileri tarafından gerçekleştirilen Kuran öğrenme programlarına katılıyor. Burada namaz, abdest gibi konularda bilgiler veriliyor, Kur’an öğretiliyor" dedi.

Ayrıca 4 yıldır cezaevinde görevli bulunan vaiz Selami Kurt'un bire bir mahkumlarla görüştüğünü söyleyen Başpınar, "Vaizimiz mahkumlara bilmedikleri konularda bilgiler veriyor, sorularını yanıtlıyor. Amacımız hizmet ve faaliyetlerimizin daha geniş toplum kesimlerine ulaştırılması" dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile