Hasta Yakınları İçin Askıda Oda Projesi Başlatıldı

Hasta Yakınları İçin Askıda Oda Projesi Başlatıldı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kalan hasta yakınlarının daha rahat edebilmeleri ve kalmaları için yaptırılan Konukevi'nde maddi durumu iyi olmayan hasta yakınlarına yardım amacıyla "Askıda Oda" kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın tanıtımı için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı. Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, 'Turgut Özal Tıp Merkezi, akademik anlamda ülkemize yaptığı katkıda önemli bir sıçrama yaptığı gibi, sosyal anlamda da ciddi projelerin merkezi konumuna geldi.

Bunun adım gönül. Gönül kelimesinin İngilizce de ben anlamını bulamadım. İsteklilik değil, sevmek değil, katkı değil. Bu farklı bir şey. İşte bizim toplumumuzda, taş üstüne taş koyan şey gönüldür. Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi'nin temelinde gönül vardır. Bu gönüldür ki her gelen hastayımutlu etmekte, yakınlarını gönülden memnun etmekte, bir tas çorba onlara kuzu kesmiş kadar kıymetli olmaktadır. Bu gönüllülüğün altında emeği olan herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim ' şeklinde konuştu. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, 'Ünsal hocanın söylediği gibi eğer yaptığınız işi, Malatya'da derler 'Okumaya bakma, kaideye bak' anlayışı ile değil de, gönlünüzü katarak yaparsanız, hiç tahmin etmediğinizin üzerin de, hizmetlere, hayırlara vesile olursunuz. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tamamlanan Konukevi'nin yüzde 40'ını Malatya Belediyesi, yüzde 45'ini Malatyalı işadamları, yüzde 15'ini ise İnönü Üniversitesi kendi öz kaynakları ile karşıladı. Ve ortaya konan bir hayır çıktı. Birgerçekten sosyal sorumluluk projesi çıktı. Bu ne oluyor biliyor musunuz? Sadece Malatya olarak değil, buradaki bize gelip kalan hastalar için değil, bu hastaların yüzde 20'si ücretsiz kalıyor, diğer kalanlar ne kadar ise 10 TL, 15 TL onun ücretini verebiliyor. Konukevi'nde sabah ücretsiz kahvaltı veriliyor, akşam çorba veriliyor. Bundan sonra inanıyorum ki bir çok hemşerim, Malatyalı kardeşimiz, fitre ve zekatının bir kısmını bu hayır evine, hayır kurumuna yönlendirecek. Kesinlikle hayır hesabımızdatoplanan para, onların manevi anlamda amaçladıkları işler için kullanılacak ' dedi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmasın da, 'Ben gönüllülük esası ile kurulan Konukevi projesinde emeği olan başta rektörümüzü, MİAD ve Malatya Belediyesi'ni canı gönülden kutluyorum. Malatya sağlık turizminin başkenti olsun istiyoruz ve hedefimiz bu. Hedefi çok yukarıya koyduk. Sadece Türkiye'nin sağlık turizminin başkenti değil, dünyanın da sağlık turizmi denildiğin de, Malatya akla gelsin istiyoruz. Hedefimiz çok büyük. Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki yoğun bakım ünitesin de,222 yatağın olduğu söylendi. Bunu üzerinde en fazla yatak sayısı Kayseri'de yanılmıyorsam, 250 yoğun bakım ünitesinde yatağı var. Önümüzdeki dönem de, Turgut Özal Tıp Merkezimizin hedefi, yoğun bakımdaki 250 yatak sayısını geçmek. Her türlü hizmeti ile Turgut Özal tıp Merkezi, Malatya'nın sağlık turizmi başkenti olmasında lokomotif olmaya devam edecek. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde daha önce hasta yakınlarının görüntüsü hepimizin yüreğini dağlıyordu. İşte iyiliğin merkezi, hayrın merkezi bir konukevi inşaedilmiş. Bir hayır çarşısı oluşturulmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ' ifadelerini kullandı.

Konukevi'ne destek verenlere teşekkür plaketlerini verilmesini ardından Konukevi'ne geçen davetlilere, burada yapılan hizmetler anlatıldı. Konukevi'nde maddi gücü iyi olmayan hasta yakınlarına daha iyi şartlarda hizmet sunmak amacıyla başlatılan Askıda Oda projesine destek vermek isteyen vatandaşların Konukevi'nin Vakıfbank'taki TR 92 000 6701 000000 08666 425 28 nolu hesaba bağış yapabileceklerikaydedildi. Askıda Oda projesi ile maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarının sosyal incelemeleri yapıldıktan sonra ücretsiz olarak hizmet almaları sağlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile