Hastane Arama Kurtarma Ekibi Göz Dolduruyor

Gemlik Devlet Hastanesi arama kurtarma ekibi sahada tatbikat çalışmalarına devam ediyor.

Afet anında en hızlı şekilde müdahaleye hazır olmak için eğitim kampı düzenleyen GEMDEVAK, kendini geliştirmeye devam ediyor. Ekip son olarak Mudanya'da kayalıklar mevkiinde üç günlük kamp kuran ekip, enkazda arama ve kurtarma tatbikatı yaptı.
GEMDEVAK ekibini kamp alanında ziyaret eden Bursa Sağlık Müdürlüğü sivil savunma heyeti, eğitim çalışmalarını yerinde inceledi. Ekibin gece ve gündüz arama kurtarma çalışmalarını takip eden sivil savunma uzmanları, ekibin çalışmalarını oldukça başarılı bulduklarını vurguladı. Hastane sivil savunma amiri Yasemin Eraslan'ın ekibinde bulunan Öztürk Şahin, Rağıp Onur Saraç, Feride Aksel, Birkan Altındağ, Ramazan Uslu, Süleyman Kalıntaş, Ahmet Arslan, Birgül Yıldırım ve Mehmet Ekiztaş, Bursa Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürlüğüne bağlı üç uzman kişi tarafından eğitim görüyor. GEMDEVAK ekibinin maddi açıdan hastane dışında herhangi bir kurum veya kuruluştan yardım almadığı belirtilerek, ekibin gönüllü kişilerden oluşturulduğuna dikkat çekildi.
Ekibin meydana gelebilecek bir afet anında olay mahalline anında intikal edebilmesi ve araç gereç donanımının da tam teşekküllü olması için bir kurtarma aracına acil ihtiyaç duyduğu dile getirildi. Edinilen bilgiye göre, aylar önce Gemlik Belediyesi Başkanı ve yardımcılarının GEMDEVAK'a kurtarma aracı sözü verdiği, hatta bu aracın alındığı ve donanımlarının takıldığının söylendiği halde, şu ana kadar bu aracın akıbetinin belli olmadığı da öne sürüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile