Hastaneden 250 Bin TL'lik Kanser Ilaci Çalinma Ani Güvenlik Kamerasinda

Hastaneden 250 Bin TL'lik Kanser Ilaci Çalinma Ani Güvenlik Kamerasinda

Sisli Etfal Hastanesinden 250 bin TL degerindeki kanser ilaci çalan sahis Sisli polisince yakalandi. Ilaçlari çalma ani güvenlik kameralarinca saniye saniye kaydedilirken, süpheli çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sisli Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, 17 Temmuz cumartesi günü Sisli Hamidiye Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesinden piyasa degeri 250 bin TL olan kanser ilaçlarinin çalinmasi ihbari üzerine harekete geçti. Ekiplerce, kanser tedavisinde kullanilan ilaçlari çalan kisiyi bulmak için çalisma baslatildi.

Güvenlik kamerasi kayitlariyla eskali belirlendi

Sisli Asayis Büro ekipleri, olayin meydana geldigi yerde bulunan güvenlik kamerasi görüntülerini incelemeye aldiginda, süphelinin hastanede ilaçlarin bulundugu bölüme gittigini ve buradan ilaçlari alarak hastaneden ayrildigini gördü. Hastanenin kamera görüntülerinin incelenmesinin ardindan süphelinin eskalini tespit eden ekipler, civardaki ve kaçis güzergahindaki kayitlari da izlediginde sahsin son olarak bir taksiye binerek oradan ayrildigini belirledi.

Hastaneye otobüsle geldi

Ekipler geriye dönük kamera kayitlarini da izleyerek süphelinin kimligini belirleyebilecek yeni kanitlar aramaya basladi.

Incelemeler sonucu süphelinin hastaneye yakin bir otobüs duraginda indigi ve buradan hastaneye yürüdügü belirlendi. Bunun üzerine polis, süphelinin otobüste kullandigi ulasim karti araciligiyla kimligini tespit etmek istedi. Bunun için ilgili birim olan BELBIM’e bir yazi yazildi ancak bayram tatili olmasi sebebiyle yanit alinamadi.

Tüm kameralar incelendi, süpheli 4 gün sonra yakalandi

Bir an önce süpheliyi yakalamak isteyen polis, süphelinin hirsizlik olayini gerçeklestirdikten sonra bindigi taksinin kullandigi yollarda bulunan güvenlik kameralarinin tamamini izlendi. Incelemeler sonucunda süphelinin Kagithane Gürsel Mahallesi’nde taksiden indigi görüldü.

Kapsamli arsiv kayitlarinin da incelenmesiyle süphelinin Kaptanpasa’da yasadigi belirlendi. 23 Temmuz Cuma günü gerçeklestirilen operasyonla süpheli A.C.S. kiskivrak yakalandi.

Ilaçlari eliyle koymus gibi buldu

Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde, süphelinin hastanede ilaçlarin bulundugu bölüme pencereden girdigi, elindeki sirt çantasiyla direkt bir dolaba yöneldigi, bir süre sonra dolabi açarak içindeki ilaçlari çantasina koydugu görüldü.

Görüntülerin devaminda ise, çantasini ilaçlarla dolduran süphelinin kapidan çikarak oradan ayrildigi anlar güvenlik kameralarinca saniye saniye kaydedildi.

Savcilikça adli makamlara sevk edilen A.C.S., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile