Hasyurt Tarim Fuari 27. Kez Kapilarini Açti

Hasyurt Tarim Fuari 27. Kez Kapilarini Açti

Türkiye’nin ilk tarim fuari olma özelligini tasiyan Finike Hasyurt Tarim Fuari, Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin himayesinde 27’nci kez kapilarini açti. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, yeni dönemde de tarim sektöründe hizmet sunmaya devam edeceklerini belirterek, "5 yillik yeni dönemimizde Kas Gida Ihtisas Organize Sanayi, tarimin günes enerji sistemleri ile desteklenmesi, organik fermente gübre destegi, soguk hava depolari gibi yeni projelerimizle bölge tariminin gelismesi, çiftçimizin, üreticimizin kalkinmasi için çalismaya devam edecegiz" dedi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi himayesinde 8-10 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen 27’nci Hasyurt Tarim Fuari törenle basladi.

Açilis töreninde konusan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, yerelden kalkinma hedefi ile planli ve sürdürülebilir bir tarim için Antalya’nin 19 ilçesinde çiftçilerle, tarim sektörünün emekçileriyle is birligi içerisinde çalismaya devam ettiklerini söyledi.

Tarimin Antalya, hatta Türkiye için en önemli sektörlerden biri oldugu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Baskan Böcek, "Tarimin her asamasinda tüm imkanlarimizi sunuyoruz. Akilli tarim uygulamalari, kapali devre sulama sistemleri, sulamada enerji destegi, ekipman ve alternatif ürün destekleriyle hem üretimde verimin artmasini hem de üreticilerimizin gelirinin artmasini sagladik. Tüm bu destekleri çogaltarak devam edecegiz. Kumluca Beykent Hali’nde yas sebze meyve paketleme tesisi ve ayrica kurutma tesisini hayata geçiriyoruz" diye konustu.



Kas’a Gida Ihtisas Organize Sanayi

5 yillik yeni görev süresi boyunca da tarimin öncelikli olacagini söyleyen Baskan Böcek, yapilacak çalismalari söyle anlatti:

"Bati Antalya Bölgesinde hayata geçirecegimiz Kas Gida Ihtisas Organize Sanayi, tarimin günes enerji sistemleri ile desteklenmesi, organik fermente gübre destegi, soguk hava depolari, Biyoçesitlilik Gözlem Evi, tarim danismanligi hizmeti gibi yeni projelerimizle de bölge tarimin gelismesi, çiftçimizin, üreticimizin kalkinmasi için çalismaya devam edecegiz."

"Tarim oldukça, fuar devam edecektir"

Antalya Valisi Hulusi Sahin de 7 yil ara verilen fuarin yeniden düzenlenmesinin son derece önemli oldugunu belirtti.

Vali Sahin, "Büyüksehir Belediye Baskanimiz, Finike Belediye Baskanimiz ve Ticaret Borsa Baskanimiza bu fuara sahip çiktiklari için tesekkür ederim. Çiftçilerimiz oldugu müddetçe, bu cografya oldugu müddetçe Türkiye’de tarim Antalya’da tarim devam ettigi müddetçe bu fuar devam edecektir" dedi.



Baskan Geyikçi: "Çiftçilerimize elimizden gelen her türlü destegi vermeye çaba gösteriyoruz"

Finike Belediye Baskani Mustafa Geyikçi ise, tarim sektörünün son yillarda büyük zorluklarla mücadele ettigini belirterek, "Finike Belediyesi olarak, çiftçilerimize elimizden gelen her türlü destegi vermeye çaba gösteriyoruz. Ürünlerinin katma deger kazanmasi için yeni girisimlerde bulunuyoruz. Çiftçimizi her zaman basimizin üzerine koyuyoruz. Muhittin Baskanim da üreticimize, hal esnafimiza sag olsun destegini hiçbir zaman eksik etmiyor. Tarimsal hizmetler dairesi ile Kirsal Hizmetler Dairesi ile her zaman güçlerini yanimizda hissediyor, her ihtiyacimiza cevap aliyoruz. Ancak üreticilerimizi yalnizca bu desteklerle ayakta tutmak mümkün olmuyor. Bizler ne kadar destek olmaya çalissak da sektörümüzün merkezi hükümetten gelecek desteklere ihtiyaci var. Üreticilerimizin gece gündüz demeden, büyük özveri ve emekle yetistirdigi ürünler karsiligini bulamiyor. Tarlada, dalinda ya da fabrikada kasalarin içinde kaliyor" diye konustu.



ATB Baskani Çandir’dan kapsamli fuar talebi

Antalya Ticaret Borsasi Baskani Ali çandir da sektördeki yenilikleri, teknolojik gelismeleri ve en son tarim uygulamalarin tanitilmasinin amaçlandigi Hasyurt Tarim Fuari’nin tarim sektöründe her alandan katilimciya genis bir yelpazede ürün ve hizmetleri sergileme imkâni sundugunu belirterek, fuarin Bati Antalya’yi kapsayacak sekilde düzenlenmesi talebini iletti.

100 firma katildi

Açilis konusmalarinin ardindan, Hasyurt Tarim Fuari’nin açilis kurdelesi kesildi. Baskan Böcek ve katilimcilar fuari gezdi. Hasyurt Tarim Fuari’nda tohum, fide, gübre ve seracilik alaninda deger üreten yaklasik 100 firma 3 gün boyunca tek çati altinda ziyaretçilerle birlikte olacak. Konusundaki uzmanlar, akademisyenler ve tüm paydaslarla bilgi ve deneyimlerini paylasacak. Çiftçiler yeni hizmet ve ürünleri taniyacak, tarimsal teknolojilerle tanisma ve kullandiklari ekipmanlari kiyaslama firsati bulacak. Ayrica yeni is ve ticari birliktelikler kuracak.

Finike Hasyurt Fuar Alani içerisinde düzenlenen açilis törenine; Antalya Valisi Hulusi Sahin, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Finike Belediye Baskani Mustafa Geyikçi, ATB Baskani Ali Çandir, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe belediye baskanlari, meclis üyeleri, muhtarlar, oda baskanlari, STK temsilcileri, tarim sektörü temsilcileri, çiftçiler, üreticiler ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile