Hatay'da Geliştirilen Tohum Çeşitleri Üreticilere Tanıtıldı

Hatay'da faaliyet gösteren bir firma geliştirdiği pamuk, soya ve mısır tohum çeşitlerini üreticilere tanıttı.


Reyhanlı ilçesinin Melekli Mahallesi'nde bir çiftlikte gerçekleştirilen ''Hatay Çeşidini Seçiyor'' adlı etkinlikte, geliştirilen 7 çeşit tohumdan sağlanan ürünleri tarla başında üreticilere tanıtıldı.

Firmanın genel müdürü Ali Özbuğday, yaptığı açıklamada, yeni bir hasat dönemine girmiş olmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Bölge genelinde yaşanan kuraklığa rağmen üreticilerin, kaliteli, verimli ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir sezon geçirmesini temenni ettiklerini ifade eden Özbuğday, şöyle devam etti:

''Firmamızın geliştirdiği tohumlardan alınan verimler üreticilere tarla başında tanıtılıyor. Kendi kararlarıyla önümüzdeki sezonda ekmeye niyetli oldukları çeşitleri tespit ediyorlar. Yurt içi ve yurtdışı pazarlara yönelik çok kaliteli ve güzel çeşitler tespit edilecek. Bugün bölgesel, yarın da yurt dışından gelecek üreticilerimiz burada olacaklar. Türkiye'nin tohum ithalatçısı bir ülke öngörüsünü yıkmak için çalışıyoruz. Teknolojiyi, geliştirdiği çeşitleri uluslararası pazarlarda, rekabetçi bir şekilde ihraç eden, yüzde 100 yerli bir firma olarak dünya pazarlarında yol alıyoruz. Farklı bölgelere göre adaptasyon sağlayan tohumlarımız var. Tohumlarımızdan üretilen pamuklardan yüksek kaliteli verimler alınıyor.''

Etkinliğe üreticiler, sulama birlikleri temsilcileri ile tohum bayileri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile