Hatay'da 'ana Kız Okuldayız Kampanyası'nda 86 Bin Kişi Okur Yazar Oldu

Hatay'da 'ana Kız Okuldayız Kampanyası'nda 86 Bin Kişi Okur Yazar Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 6 Haziran 2008 yılında başlatılan 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası dahilinde yürütülen çalışmalarda 52. sırada bulunan Hatay 6. sıraya yükseldi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen kampanyasına katılan 150 kursiyere sertifika ve çeşitli ödüller verildi.

Dörtyol Öğretmen Evi'nde yapılan törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz 'in yanı sıra Hatay vali yardımcıları, kaymakamlar, Garnizon Komutanı Jand. Alb. Mesut Cihaner, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, İlçe Jandarma Komutanı Jnd. Yzb. Ferdi Kızılca, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, belediye başkanları, okul müdürleri, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kampanya başlamadan önce il genelinde 110 bin kişinin okuma yazma bilmediğini tespit ettiklerini ve şu ana kadar 86 bin kişinin okuma yazma kurslarına katılarak okuma yazmayı öğrendiğini belirtti.

Hatay'ın, 'Ana Kız Okuldayız Kampanyası' kapsamında okuma yazma oranı bakımından Türkiye genelinde 52. sıradan 6. sıraya yükseldiğini ifade eden Lekesiz, bu kampanya kapsamında 2009 yılından bu yana il genelinde yapılan çalışmalarda, Hatay merkez ve tüm ilçelerinde 110 bin kişinin okuma yazma bilmediği tespit edildi. Vali Lekesiz, yapılan çalışma neticesinde, her yıl 20 bin kişiye kurs verecek şekilde planlama yaparak 2,5 yıl gibi bir sürede Hatay'da okuma yazma bilmeyen 110 bin kişiden 86 bin kişinin bu kurslara katılarak okur yazar olduklarını söyledi.

Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit de ilçede yaptıkları çalışmayla okuma yazma bilmeyen kişilerin envanterinin çıkarıldığını, daha sonra 6 bin 245 kişinin açılan kurslara başvurarak eğitime alındığını, 6 bin 20 kişinin belgelerini aldığını, 225 kişinin ise kurslara devam ettiğini kaydetti.

Kursiyerler adına bir konuşma yapan Ayten Avar ise okuma yazma bilmemenin eksikliğini, çocuğunun okula başladığında hissettiğini ifade ederek, “Çocuğum bana soru sorduğunda, cevaplayamadığım gibi ona okuma yazma bilmediğimi söylemekten de çok utandım. Bize bu imkanı veren başta Sayın Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanım olmak üzere Hatay valisine, Dörtyol kaymakamını, ilçe milli eğitim müdürüne, halk eğitim merkezi müdürüne ve değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeşilköy 19 Aralık İlköğretim Okulu'nda, Ana Kız Okuldayız Kampanyası'na katılan 64 yaşındaki Halil İbrahim Göçer ile 60 yaşındaki eşi Meryem Göçer 'in el ele tutuşarak belge almaya gelmeleri büyük ilgi gördü.

Konuşmaların ardından, kampanya kapsamında kursa katılan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri ve hediyeleri verildi.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile