Hatay‘da ‘Baz İstasyonu‘ Gerginliği

Hatay‘ın Samandağ ilçesinde ‘baz istasyonu‘ mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi. Bir apartmanın çatı katına yerleştirilerek kamufle edilen baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden olurken, mahalleli apartman sahibi ve daire kiracısını yuhaladı.

Samandağ merkezde yer alan Atatürk Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerindeki Tuna Apartmanı‘na bir süre önce monte edilen ve sonrasında da görülmemesi için kamufle edilen baz istasyonu, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Apartmanın önünde toplanan mahalleli, baz istasyonunun sökülmesini istedi. Apartman sahibi Bahçet Davut ile apartmanda kiracı olan Nurettin Emir‘i de yuhalayan vatandaşlar, burada ortak bir açıklama yaptı. Zaman zaman gergin anların da yaşandığı eyleme Çevre Koruma Derneği

Başkanı Mişel Atik, Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Akın Rencüzoğulları, Halkevi Başkanı Seyfi Altın‘ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler de destek verdi.

Burada mahalle sakinleri adına konuşan Mehmet Çelik, baz istasyonlarının insanlar üzerinde kemik kanserine yol açtığını iddia ederek, "Yetkililer, buraya baz istasyonu kurulmasına nasıl izin verirler anlamıyoruz. İnsan sağlığı düşünülmeden, mahalle arasına insanların yaşadığı bölgelerde baz istasyonu kurulamaz. Baz istasyonu açıkça insan sağlığını etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu baz istasyonları insan sağlığı için son derece tehlikelidir" dedi.

Güneş enerjisi gibi dizayn edilerek kamufle edilen baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını isteyen diğer mahalle sakinleriyse, "İnsan sağlığını para için satanları kınıyoruz" yorumunda bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile