Hatay'da Bisiklet Etkinliği

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" programı kapsamında bisiklet etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ve gençler, Sinanlı Mahallesi'nde çevre yolunda başlayıp Kuzeytepe Mahallesi kavşağında sun bulan 12 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.
Vali Lekesiz, tur sonunda yaptığı açıklamada, sağlıklı bir toplumun sağlıklı bireylerden oluştuğunu, sağlıklı birey olabilmek için de yaşam boyu sporun şart olduğunu belirtti.

Teknolojinin beraberinde getirdiği avantajlar kadar risklerin de olduğunu ifade eden Lekesiz, teknolojiden yararlanmaya başladıkça insanların daha az hareket eder hale geldiğini vurguladı.
Obezitenin günümüzün en önemli sorunlarından olduğuna dikkati çeken Lekesiz, şöyle konuştu:
''Harcadığımız enerjiden daha fazla enerji alırsak obezite değimiz sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu sorunların üstesinden gelebilmek, sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplum olabilmek için burada pedal çeviriyoruz. Toplumumuzda bisiklet kullanan insanların kendisini ekonomik ve sosyal statü olarak düşük düzeyde hissettiği gibi yanlış bir algı var. Oysa başta Çin ve Japonya gibi doğu toplumlarında, Avrupa ülkelerinde bisiklet, bizim ülkemizde olduğu gibi çocuklara karne hediyesi olmanın ötesinde hayat boyu sağlıklı yaşayabilmek için sağlıklı toplu ulaşım aracı olarak görülüyor."
İl Halk Sağlığı Müdürü Tiryaki de bu yılın Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" olarak ilan edildiğini, bu kapsamda her ayın son pazar günü etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Etkinlik sonunda programa katılan 3 basın mensubuna çekilişle bisiklet hediye edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile